Γενικά

Στο «κίτρινο» από το «πράσινο» η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς

Επτά ημέρες κράτησε το πράσινο για το νομό Κιλκίς και επιστρέψαμε πάλι στο κίτρινο, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη του ΕΟΔΥ για το επταήμερο 15-22 Ιουλίου.

Ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας πέντε από τους επτά νομούς της Κ. Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και ο νομός Κιλκίς, που από το «πράσινο» περνά στο «κίτρινο».

Στο εν λόγω διάστημα είχαμε 4,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από το 3,9 του προηγούμενου επταημέρου, ενώ ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 0.35%, έναντι του 0.27%.

Η κατάστασή μας πάντως χαρακτηρίζεται από τον ΕΟΔΥ σταθερή, παρά το γεγονός ότι από “πράσινοι” γίναμε “κίτρινη”.

Εμβολιασμοί

Στο εν λόγω 7ήμερο, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων μόνιμων κατοίκων του νομού μας αυξήθηκε κατά μια μόλις μονάδα (το προηγούμενο επταήμερο είχαμε αύξηση δυο μονάδων), αφού από το 33.05% φτάσαμε στο 34.14%. Και μαζί μ` αυτούς που έρχονται να εμβολιαστούν εδώ, πιάνουμε το 36.89%. Την ίδια στιγμή στο σύνολο της χώρας είμαστε στο 44,68%.

Με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολιάστηκε το 37.57% των κατοίκων του νομού μας, ενώ φτάσαμε στο 40.25% μαζί με τους “εισαγόμενους” προς εμβολιασμό.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα