Αθλητισμός

Στην σφυροβολία του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου συμμετέχει ο Κιλκισιώτης ρίπτης Κ.Ζάλτος

Με την άκρως τιμητική πρόσκληση συμμετοχής στην εθνική ομάδα γιά το παγόσμιο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού της Βουδαπέστης (19-27 Αυγούστου 2023), στην σφυροβολία, επιβράβευσε ο ΣΕΓΑΣ τον Κιλκισιώτη ρίπτη Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά την φετινή θεαματικη βελτίωσή του σε διεθνές επιπεδο και την εξαιρετική απόδοσή του στο εν λόγω αγώνισμα σε όλες τις σημαντικές αγωνιστικές διοργανώσεις.

Μάλιστα, ο 23χρονος αθλητής του ΓΣ Μανδρών θα είναι από τα πρώτα μέλη της ελληνικής αποστολής, που θα αγωνισθούν σ’ αυτό το πρωτάθλημα, καθώς η σφυροβολία συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων, το Σάββατο 19.8.23, με την διεξαγωγή του προκριματικού αγώνα (1 μ.μ. γιά τον όμιλο του Κ. Ζάλτου), ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος γιά την Κυριακή 20.8.23 (5 μ.μ.).

Το όριο πρόκρισης γιά τον τελικό είναι 78 μέτρα, ενώ όποιος ή όποιοι υπερβούν τα 78,20 εξασφλιζουν και την κατ’ ευθείαν πρόκριση γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Αν το ανωτέερω όριο δεν υπερβεί κανείς ή το υπερβούν λιγότεροι των δώδεκα, η δωδεκάδα θα συμπληρωθεί βάσει της κατατάξεως, που θα προκύψει και από τους δύο προκριματικούς ομίλους αθλητών.

Υπενθυμίζεται, ότι η ατομική επίδοση του Κωνσταντίνου Ζάλτου είναι 76,33 μέτρα, και ήδη, η χάρη σ’ αυτήν συμμετοχή του στην εθνική ομάδα καθιστά επιτυχή την φετινή χρονιά του.

Από εκεί και πέρα θα θεωρηθεί επιτυχής η παρουσία του σ’ αυτήν την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση, αν:

-Σημειώσει νέα ατομική επίδοση, έστω και κατά … ένα πόντο, ανεξαρτήτως του αν προκριθεί στον τελικό ή όχι.

-Προκριθεί στον τελικό είτε με έα ατομική είτε με άλλη επίδοση, έστω και χωρίς υπέρβαση του ορίου πρόκρισης.

Εννοείται, ότι πρόκρισή του στον τελικό με υπέρβαση του ορίου, που σημαίνει νέα μεγάλη ατομική επίδοση, θα συνεπάγεται τεράστια επιτυχία με διαστάσεις άθλου, ανεξαρτήτως τελικής κατατάξεως.

Φυσικά, αν περάσει στον τελικό, θα έχει… το δικαίωμα στην ελπίδα ή στο όνειρο γιά την τεράστια αγωνιστική υπέρβαση!

Τον Κωνσταντίνο Ζάλτο συνοδεύουν οι ευχές όλων γιά το καλύτερο δυνατόν, στο πλαίσιο του εφικτού, αλλά και, γιατί όχι, την πραγμάτωση του προαναφερθέντος δικαιώματός του στο… “κάτι παραπάνω”.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]