Πολιτισμός

Σινεμά για τους μικρούς φίλους της ΤΕΧΝΗΣ την Πέμπτη 15.7.21

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ οι μικροί φίλοι της Τέχνης έχουν την τιμητική τους βραδιά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό και στο θερινό σινεμαδάκι της!

«Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού» μια ταινία που έλαβε βραβείο Κοινού στο 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, μια παιδική περιπέτεια δανέζικης καταγωγής και φρουτένιας φαντασίας, μια ταινία που έλαβε Βραβείο Καλύτερης παιδικής ταινίας και Καλύτερου σεναρίου στο Danish Film Awards (Robert) θα προβληθεί για τα παιδιά.

Η ζωή είναι πολύ όμορφη για τον ελέφαντα Σεμπαστιάν και την κολλητή του φίλη, τη γάτα Μίτσο, μέχρι που, ξαφνικά, ο δήμαρχος της ηλιόλουστης πόλης τους εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Εντούτοις, πριν εξαφανιστεί, ο δήμαρχος προλαβαίνει να στείλει ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι, ενημερώνοντας ότι έχει ναυαγήσει στο Μυστηριώδες Νησί και ότι έχει κάνει μια τρομερά σπουδαία ανακάλυψη.

Μέσα στο μπουκάλι υπάρχει κι ένας σπόρος που οι δύο φίλοι, ο Σεμπαστιάν και η Μίτσο, φυτεύουν και την επόμενη μέρα διαπιστώνουν ότι στη θέση του έχει φυτρώσει ένα γιγάντιο αχλάδι. Από το τεράστιο αυτό φρούτο, που αρχικά μετατρέπεται σε σπίτι, ο ιδιοφυής καθηγητής Γκλουκόζ, κατασκευάζει ένα πλοίο με το οποίο σαλπάρουν οι ήρωές μας για το νησί, προκειμένου να βρουν το δήμαρχο του νησιού τους, μολονότι και οι δυο τους δεν τα πάνε καλά με το νερό …

Η ταινία διαθέτει μια σπάνια εικαστική αρτιότητα και απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά κάτω των 10 ετών.Τα μηνύματα περί φιλίας και της πίστης στον εαυτό μας περνάνε με έναν χαριτωμένο τρόπο που δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια για να μην… πιστέψεις.

• Σκηνοθεσία: Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι, Γιόργkεν Λέρνταμ, Αμαλί Νέζμπι Φικ
• Με τις φωνές των: Στεφανία Φιλιάδη, Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Ιφιγένεια Στάικου, Κωνσταντίνου Κακανά, Ποίμη Πέτρου, Γιάννη Υφαντή, Βασίλη Μήλιου
• Διάρκεια: 80 λεπτά

Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες και παιδικά χαμόγελα!

Αντικουνουπικά και μασκούλες μην ξεχάσετε!

Στις προβολές θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]