Κοινωνία

Σε μουσική εκδήλωση στην Σόφια έδωσε το «παρών» ο ΠΜΣ Κιλκίς

Αντιπροσωπεία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου (ΠΜΣ) Κιλκίς αποτελουμένη από την πρόεδρο Σταυρούλα Γιοβανούδη και το μέλος Μαρία Κιορπελίδου, μετά των συζύγων τους, εκπροσώπησαν την χορωδία στις εορταστικές εκδηλώσεις της χορωδίας «Πλανινάρσκα Πέσεν» της Σόφιας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Η «Πλανινάρσκα Πέσεν» είναι τετραφωνική χορωδία, αποτελείται από ογδόντα μέλη και υμνεί την φύση, την οικολογία, τον υγιή τουρισμό, τις ομορφιές της Βουλγαρίας, με πολλές συναυλίες, τόσο σε αίθουσες θεάτρων, αλλά κυρίως σε ανοικτούς χώρους σε βουνά και λαγκάδια μέσα στην φύση, γιά την φύση.
Η πρόσκληση προς την χορωδία του ΠΜΣ εστάλη πριν δύο μήνες, και αυτός με χαρά την αποδέχτηκε. Υπήρξε προηγούμενη συνεργασία των δύο χορωδιών, τόσο στην Σόφια όσο και στο Κιλκίς, αλλά πάνω από όλα ποτέ δεν σταμάτησε η επικοινωνία και η αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός.
Φέτος γιορτάζει η «Πλανινάρσκα Πέσεν» τα 65 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας.
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6-4-24 με μεγαλειώδη συναυλία στο κατάμεστο θέατρο «Σοφία», χωρητικότητας πεντακοσίων θέσεων, όπου οι μελωδίες του ακκορντεόν της Λίλης έσμιγαν θαυμάσια με τις φωνές του συνόλου των πενήντα χορωδών, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Χρίστωφ.
Επίσης, εμφανίσθηκε και ένα εκπληκτικό μικρό φωνητικό σύνολο της ίδιας χορωδίας, αποτελούμενο από 15 χορωδούς, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Καλίνκα.
Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική. Προπομποί συνάντησης σε προκαθορισμένο σημείο και παραδοσιακή υποδοχή στο ξενοδοχείο με μπουγάτσα (ειδική κουλούρα), αλάτι και μέλι, από τις κυρίες Ναταλία και Τζουλιάνα. Οι κκ Ναταλία και Τζουλιάνα ήταν συνεχώς μαζί μας, όλο το τριήμερο. Ακολούθησε βραδινό γεύμα με μουσική σε αίθουσα κοντά στο ξενοδοχείο.
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου 6-4-24, φτάσαμε με το τραμ στο θέατρο «Σοφία», όπου δόθηκε η συναυλία. Από τις τιμητικές θέσεις των θεωρείων απολαύσαμε την καταπληκτική δίωρη συναυλία. Το θέατρο ήταν κατάμεστο με υποδειγματική τάξη. Ο Ιορντάνωφ, φίλος από τα παλιά, περίμενε υπομονετικά έξω από το θέατρο να μας μεταφέρει με το αυτοκίνητό του. Ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα παρέα με όλους τους χορωδούς, όπου έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών.
Η πρόεδρος Σταυρουλα Γιοβανούδη επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της χορωδίας Καλίν Μπαλκάνσκι, τοπικά κρασιά και διάφορα τουριστικά έντυπα. Συνεχάρη και ευχαρίστησε την χορωδία γιά την τιμητική πρόσκληση και τους πρότεινε μελλοντική συνεργασία.
Το ίδιο βράδυ, παρέα με τους Γερμανούς φιλοξενούμενους και τις συνοδούς μας βρεθήκαμε σε παραδοσιακή μπυραρία.
Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή 7-4-24, σε όμορφο παραδοσιακό κιόσκι, στο μέσον ενός τεράστιου πάρκου, παρουσία πολλών φίλων, όπου η χαρισματική Λίλη με το ακκορντεόν και το ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι, μας κράτησε συντροφιά γιά τρεις ώρες.
Ο γιατρός της παρέας, μας συνόδευσε μέχρι την έξοδο από την πόλη.
Αξέχαστες στιγμές φιλοξενίας, άνθρωποι καταδεκτικοί, φιλόξενοι, χαρούμενοι, χαμογελαστοί, χαιρετισμός από όλους προς όλους μας.
Εισπράξαμε και διδαχθήκαμε ανθρωπιά μέσα από τη φιλοξενία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα