Γενικά

“Σαν να μην έλειψε μια μέρα” η λαϊκή της Αξιούπολης που λειτούργησε σήμερα ξανά

“Σαν να μην έλειψε μια μέρα” η καθιερωμένη για πάνω από έναν αιώνα λαϊκή αγορά της Αξιούπολης σήμερα, καθώς μετά από τρείς κατά σειρά Τετάρτες χωρίς την λειτουργία της, λόγω της αποχής των μικροπωλητών για λόγους σχετιζόμενους με την χωροθέτηση της είχαμε την γνώριμη  πολύβουη εικόνα, με την παρουσία δεκάδων μικροπωλητών και καταναλωτών στους χώρους διεξαγωγής της.

Έναν χώρο με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα κεντρικά σημεία της ιστορικής κωμόπολης, όπως συνέβαινε πρίν από μία δεκαετία περίπου, όταν για λόγους που σχετίζονταν με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης, “υποχρεώθηκε να μετακομίσει” και έκτοτε δεν επέστρεψε στα “πάτρια εδάφη”, όπως προέβλεπαν διαδοχικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για μία σειρά από λόγους και αιτίες.

Εξ ου και τα όσα μεσολάβησαν την δεκαετία της λειτουργίας της σε διαφορετικούς χώρους, όπου είχαμε εντάσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ πολλών πλευρών, δημοτικές αρχές, μικροπωλητές, επαγγελματίες  με αποκορύφωμα το τελευταίο διάστημα με την μη λειτουργία της λόγω της αποχής των μικροπωλητών για τρείς διαδοχικές φορές.

Κάτι το οποίο αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς μετά από την πρόσφατη συνάντηση μικροπωλητών και δημοτικής αρχής βγήκε επιτέλους “λευκός καπνός” και η ιστορικότερη λαϊκή αγορά του νομού μας  συνεχίζει την πορεία της .

Η οδός Αριστοτέλους ανοιχτή χωρίς πάγκους

Και μάλιστα υπό σαφώς καλύτερα οργανωμένες συνθήκες, καθώς πέραν των άλλων διοργανώνεται σε ένα σαφές υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και όχι κατά το δοκούν όπως συνέβαινε σε πολλές των περιπτώσεων μέχρι σήμερα.

Μία εξέλιξη σίγουρα θετική και για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Αξιούπολης, αλλά και ευρύτερα, καθώς η λαϊκή της αποτελεί σήμα κατατεθέν για την λειτουργία της και αυτό φάνηκε με το “καλημέρα” σήμερα, παρά τις αντίξοες λόγω βροχόπτωσης συνθήκες.

Περισσότερα

Σε εξέλιξη από την ΠΕ Κιλκίς εργασίες αποκατάστασης συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του οδικού δικτύου

“Aποκαθιστούμε, συντηρούμε, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές του οδικού δικτύου. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Επενδύουμε σημαντικούς […]

Δείτε ακόμα