Εκπαίδευση

Πρώτο Βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό για το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Το πρώτο βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό στην κατηγορία ”Ταινίες τεκμηρίωσης” απέσπασε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με την ταινία μικρού μήκους ”Η Καμπάνα του Καρς”.

Σημειώνεται ότι βραβείο είχε αποσπάσει και η αφίσα της ταινίας.

Ο διαγωνισμός με τίτλο ”Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον” τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Η ταινία του Μανώλη Λαζαρίδη δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Ομίλων “Ψηφιακοί Περίπατοι στην Ιστορία” που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Ντίνου Κωνσταντίνος, Κιουφεντζόγλου Αθανάσιος και Κατσαβέλη Μαρία.

Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας για το κοινό πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στην Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποίησε το σχολείο το απόγευμα της Πέμπτης 25.5.23.

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση ταινίας του σχολείου τη φετινή χρονιά καθώς προηγήθηκε η βράβευση της ταινίας “Νίκος Καπετανίδης” από το ΥΠΑΙΘ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το σχολείο δημιουργεί παράδοση και σ΄αυτόν τον τομέα καθώς και πέρυσι είχε βραβευτεί ανάλογη ταινία αφιερωμένη στον “Χρυσόστομο Σμύρνης”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα