Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πρόταση που… δεν κοστίζει πολλά

Η Νεότης, το εξαίρετο τόσο από καλλιτεχνικής πλευράς όσο και σε σχέση με τον συμβολισμό του, δημιούργημα του εκ των κορυφαίων γλυπτών της σύγχρονης Ελλάδας Γεωργίου Καστριώτη, κοσμεί την πρόσοψη του δημοτικού σταδίου Κιλκίς εδώ και 31 χρόνια (τότε το στάδιο ανήκε ακόμη στην γενική γρμματεία αθλητισμού ως εθνικό).

Έκτοτε, μετά την αρχική διαμόρφωση του χώρου, δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες σοβαρές παρεμβάσεις περιποίησης και διατήρησης της αισθητικής του.

Έτσι, φτάσαμε στο σημερινό σημείο υποβάθμισης, μετ τις έντονες φθορές στο υπόβαθρο, με την ανάπτυξη τεσσάρων δένδρων σε σημεία που από κάποιες γωνιές… κρύβουν το άγαλμα και όλο το συγκεκριμένο μέρος της πρόσοψης του σταδίου, με την κάθε είδους ρύπανση του χώρου.

Αντί, λοιπόν, τα αρμόδια όργανα του δήμου να «κόβουν» κονδύλια για παρεμβάσεις ή «πασαλείμματα» αμφιβόλου αντικρύσματος, ας εγκρίνουν ένα τέτοιο για την αναβάθμιση της πρόσοψης του δημοτικού σταδίου:


-Με νέο υψηλότερο υπόβαθρο για το άγαλμα.

-Με ανάπλαυση της περιμέτρου αυτού του υποβάθρου αλλά και όλου του χώρου της πρόσοψης του σταδίου, ώστε να παρουσιάζει την «εικόνα» καλαίσθητου πάρκου, που να είναι χρηστικό για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Δύο απλές κινήσεις, που δεν απαιτούν κανένα… απαγορευτικό κόστος, καθώς για τέτοιες ήπιες παρεμβάσεις πάντα είναι δυνατή η εξεύρεση των σχετικών κονδυλίων.

Το θέμα είναι να εξευρεθεί η απατούμενη… βούληση από πλευράς δήμου για ένα τέτοιο έργο.

Περισσότερα

Εννοούσε… τις επόμενες;

«Το ΄πε και το ‘κανε» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και επέλεξε υποψηφιότητα γιά το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, και […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη με τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Δείτε ακόμα