Κοινωνία

Πλούσιος ο απολογισμός δεκαετίας του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς

Δέκα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς συμπληρώνει φέτος ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιπατητών Κιλκίς.

Η επέτειος αποφασίσθηκε να τιμηθεί με σειρά σχετικών εκδηλώσεων εντός του 2024.

Η πρώτη από αυτές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14.2.24, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Χάμπιτατ», και είχε χαρακτήρα απολογισμού δραστηριότητας δεκαετίας, στον οποίο προέβη ο πρόεδρος Χρήστος Ανδρεανίδης, πρωτοστάτης της ίδρυσης του συλλόγου.

Πρόκειται γιά τον φορέα, που, έχοντας γνώση ιδίων πρωτοβουλιών άλλων φορέων κατά το παρελθόν χωρίς συνέχεια, ήλθε να καλύψει το κενό που υπήρχε στην οργανωμένη περιπατητική δραστηριότητα και οργανωμένη περιήγηση χώρων αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρεανίδης μνημόνευσε ενδεικτικά παραδείγματα δραστηριότητας του συλλόγου, όπως απλοί περίπατοι σε συγκεκριμένες διαδρομές εντός πόλεως και στην ύπαιθρο, περίπατοι ή πορείες ενημερωτικού χαρακτήρα σε διαδρομές με αξιοθέατα, επίσης εντός και εκτός αστικού ιστού, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε όλο τον νομό αλλά και πέραν των ορίων αυτόύ, εκδρομές γιά παρακολούθηση θεατρκών, μουσικών και άλλων παραστάσεων, διοργάνωση εκδηλώσεων εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ουκ ολίγα άλλα.

Ακόμη, ο κ. Ανδρεανίδης υπογράμμισε την εκ μέρους του συλλόγου προώθηση της συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς καθώς και με τους αρμόδιους θεσμικούς εκπροσώπους των τοπικών διοικητικών αρχών γιά την επίλυση θεμάτων αυτών των τομέων και του περιβάλλοντος, πόλεων και υπαίθρου, καθώς και γιά την προώθηση και προαγωγή του εθελοντισμού.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε πρωτοβουλίες και κινήσεις του περιβαλλοντικού συλλόγου για την ανάδειξη αναξιοποίητων χώρων και προώθηση της αξιοποίησής τους.

Τέλος, ο κ. Ανδρεανίδης υπογράμμισε τις αρχές του αλτρουϊσμού και της ανιδιοτέλειας, ως στοιχείου και «κινητηρίου μοχλού» της λειτουργίας των μελών του συλλόγου, στο οποίο οφείλεται η δυναμική του συλλόγου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα