Γενικά

Παρεμβάσεις καθαρισμού – αποψίλωσης σε δημοτικά οικόπεδα του Κιλκίς

“Βαθιές αναπνοές” στον περιβάλλοντα χώρο έδωσε η αποψίλωση δημοτικής έκτασης
στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από οργανωμένο συνεργείο του δήμου Κιλκίς στην οδό Ποσειδώνος 12, σε οικόπεδο που αρχικά εμφανιζόταν ως ιδιωτικό, ύστερα από επισταμένη έρευνα όμως στο Κτηματολόγιο προέκυψε ότι επρόκειτο για ιδιοκτησία του Δήμου Κιλκίς.

Για τον καθαρισμό του οικοπέδου που θύμιζε δάσος καθώς είχε καταληφθεί από δέντρα και πυκνή βλάστηση, επιστρατεύθηκαν εργάτες και με τη συνδρομή ενός JCB ενός φορτωτή, δύο φορτηγών και ενός καλαθοφόρου μηχανήματος κατάφεραν να τιθασεύσουν το χώρο κόβοντας κορμούς και κλαδιά δέντρων και απομακρύνοντας τη φυτική ύλη που είχε συγκεντρωθεί. Η παρέμβαση έγινε σε έκταση 257,35 τ.μ. και το οικόπεδο κυριολεκτικά απέκτησε άλλη όψη.

Ο δήμος Κιλκίς δίνει πρώτος το παράδειγμα και μεριμνά σύμφωνα με τις επιχειρησιακές του δυνατότητες για τον καθαρισμό – αποψίλωση της δημοτικής ιδιοκτησίας όπως έχει πράξει πολύ πρόσφατα με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις του σε κοινόχρηστους χώρους, στο οικόπεδο του Μύλου Σαμαρά που προορίζεται για Δικαστικό Μέγαρο και στην οδό Παπαδιαμάντη όπου αξιοποιήθηκε ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και του Τμήματος Πρασίνου.

Σε ικανοποιητικό βαθμό ανταποκρίνονται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων στις ειδοποιήσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας για την υποχρέωση καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας ανάφλεξής της. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους στην πυροσβεστική διάταξη 20/2022 ο δήμος Κιλκίς, βάσει νόμου, είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, τα έξοδα του οποίου επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο αποψίλωσης – καθαρισμού στην ιδιωτική ιδιοκτησία στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, καθαρίστηκαν περισσότερα από τετρακόσια οικόπεδα στην πόλη και στους οικισμούς του δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα