Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης από πρόεδρος της ΕΠΟ

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ καταθέτει ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε το πρωί της Τετάρτης από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του.

Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ομάδας και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να παραμείνει στην Αθήνα, ούτε να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, καθώς θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του, μέσω γραπτής δήλωσης.

Οι λόγοι της απόφασης

Οι λόγοι που ώθησαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη στη συγκεκριμένη απόφαση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικειοθελής αποχώρησή του από την ΕΠΟ δεν συνδέεται με την υπόθεση του Άρη και της αφαίρεσης των έξι βαθμών. Ο ίδιος ο Θοδωρής Ζαγοράκης εμφανίζεται να θεωρεί πως έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει απέναντι στην κυβέρνηση που τον επέλεξε ως πρόεδρο κοινής αποδοχής, με την ολιστική μελέτη. Πληροφορίες φέρουν τον κ. Ζαγοράκη να θεωρεί ότι αντελήφθη -έπειτα από πέντε μήνες στην προεδρία της ΕΠΟ- πως δεν μπορεί να διοικήσει, έτσι όπως αυτός είχε στο μυαλό του και βάσει όσων είχαν δεσμευτεί απέναντι του οι Big4.

Ετσι το πρωί της Τετάρτης, 8 Σεπτεμβρίου ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ μόλις 165 μέρες (27 Μαρτίου) μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τον επιλέξει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]