Εκπαίδευση

Παρέμβαση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στους ΣΕΠΕ Κιλκίς & Παιονίας

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η ΓΣ της ΔΟΕ. Την πιο κρίσιμη ΓΣ των τελευταίων ετών!

Αυτή τη φορά κυριολεκτικά η κάθε ψήφος μετράει, γιατί μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή στη ΔΟΕ, με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» 1η δύναμη, μιας και στην προηγούμενη ΓΣ η διαφορά μεταξύ ΔΑΚΕ και ΑΣΕ ήταν μόλις 3 ψήφοι. Η συμμετοχή και η επιλογή είναι καθοριστική, γιατί το αποτέλεσμα σε κάθε Σωματείο, ο συσχετισμός που θα καταγραφεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ, το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί, θα επιδράσουν αποφασιστικά στις εξελίξεις.

Στις προηγούμενες εκλογές, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εξέλεξε, χάρη στη στήριξη δεκάδων συναδέλφων του Κιλκίς, για πρώτη φορά 1 αντιπρόσωπο από το ΣΕΠΕ Κιλκίς (Χριστίνα Μάρκου – Καπανδρίτη) και 1 αντιπρόσωπο από το ΣΕΠΕ Παιονίας (Κώστας Σιδηρόπουλος).

Όπως πράττουμε σταθερά, οι εκλεγμένοι μας στα διοικητικά συμβούλια και στα συνέδρια, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε ανοιχτά και δημόσια για τη στάση μας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σ’ αυτά τα όργανα.

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ τοποθετήθηκαν στις προηγούμενες (91η – 92η) ΓΣ της ΔΟΕ, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

 Χάρη στη συμβολή της ΑΣΕ κατατέθηκε κείμενο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, με τους εκπροσπώπους της ΑΣΕ να επισημαίνουν από τότε ότι καμία παράταξη δεν έχει δικαίωμα και δεν πρέπει να υπονομεύσει αυτή την απόφαση στην πράξη (όπως επιδιώκουν να κάνουν τους τελευταίους μήνες ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΔΙΚΤΥΟ).

 Επίσης η ΑΣΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συμπεριλαμβανομένων τόσο των εργασιακών όσο και των οικονομικών ζητημάτων. Παρότι οι άλλες δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) είτε υποβάθμισαν το ζήτημα, είτε το παρέπεμψαν στις κυβερνητικές εναλλαγές, αποσπώντας παράλληλα τα εργασιακά από τα οικονομικά, ήταν θετικό ότι για πρώτη φορά άνοιξε η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα και πάρθηκε απόφαση.

 Με πρόταση της ΑΣΕ στην τελική απόφαση για το ωράριο των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων σχολείων, τέθηκε το ζήτημα της κατάθεσης σχετικής τροπολογίας προς τα κόμματα της Βουλής, ώστε αυτή η απόφαση να μπορεί να έχει πρακτικό χαρακτήρα και να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση.

 Από την άλλη, βέβαια, την πρόταση της ΑΣΕ για τη μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και την πραγματοποίηση αποκλειστικά δια ζώσης εκλογών, την καταψήφισαν από κοινού ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ – ΔΗΣΥ.

 Ενώ οι προτάσεις που καταθέσαμε για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και το ψήφισμα για τη στήριξη των αναπληρωτών και την εναντίωση του κλάδου στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεν συζητήθηκαν ποτέ, γιατί με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΔΙΚΤΥΟ) η ΓΣ «έκλεισε» άρον – άρον.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης καταθέτουμε τις ομιλίες του Κώστα Σιδηρόπουλου στις τελευταίες ΓΣ της ΔΟΕ, ο οποίος:

Τοποθετήθηκε στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ για το ζήτημα των μισθολογικών – ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (https://www.youtube.com/watch?v=lEhE2SNfZ0w&t=26s)

Και στην 92η ΓΣ της ΔΟΕ παρουσίασε την πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» για τη ΣΣΕ (https://www.youtube.com/watch?v=oZbbOhwX69s&t=5s).

Με βάση τη γνώση και την πείρα από τη στάση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΔΟΕ, τις ΓΣ της ΔΟΕ, αλλά και στα ΔΣ των ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας, στο κίνημα, ψηφίζουμε για τη ΔΟΕ και τα Σωματεία που έχουμε ανάγκη, ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»!

Περισσότερα

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (voucher) για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων […]

Δείτε ακόμα