Κοινωνία

Ο εθελοντισμός στο Δροσάτο… θριαμβεύει

Από την φίλη Σοφία Τσουλφαίδου κάτοικο Δροσάτου λάβαμε την παρακάτω επιστολή για το πνεύμα εθελοντισμού που κυριαρχεί και την διάθεση που έχουν οι κάτοικοι του να ζούν σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον και την δημοσιεύουμε αυτολεξεί:

“Με γνώμονα την καλή διάθεση και την αγάπη για τον τόπο τους κάτοικοι του Δροσάτου Κιλκίς δίνουν το “καλό παράδειγμα”.

Έτσι, λοιπόν, εδώ και αρκετά χρόνια συντηρούν ένα μικρό εκκλησάκι προς τιμή του προστάτη του Αγίου Γεωργίου, το οποίο έχτισε στο χωριό η τότε στρατιωτική μονάδα το καλοκαίρι του 1958.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, θεωρούν ηθική υποχρέωσή τους να το συντηρούν για να ομορφαίνουν μ’ αυτό τον τρόπο μια γωνιά του χωριού τους.

Με το παράδειγμα τους θέλουν να μας δείξουν ότι το να αγαπάς τον τόπο σου σημαίνει ότι κάνω τα αδύνατα δυνατά για να με κρατάει στην “αγκαλιά του”.

Απ’ το πιο μικρό κι ασήμαντο που περνάει απ’ το χέρι μου, μέχρι και το μέγιστο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να μιμηθούμε αυτή την όμορφη κίνηση και κοιτάζοντας για λίγο πιο “έξω” απ’ την αυλή μας να κάνουμε το καλύτερο για το χωριό μας, την πόλη μας και τη χώρα μας.

Εσύ, εγώ, εμείς θα φέρουμε την αλλαγή! Ας κάνουμε τον εθελοντισμό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ας δούμε ένα βήμα παραπέρα.

Η συλλογική δράση μπορεί πάντα να πετύχει αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τη ζωή και δεν προχωρούν ανάλογα με το “χρώμα”.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Τσιραμπίδη που μόλις τον είπε η πεθερά μου ήρθε και βοήθησε.

Από δίπλα έχουν πετάξει κάποιοι μπάζα, θα παρακαλούσα πολύ τους υπευθύνους αν μπορούν να τα μαζέψουν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων”

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]