Κοινωνία

Ο Ονούφριος Τσαβδαρίδης συγχαίρει τον Θανάση Βαφειάδη

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου 2024 παρακολούθησα στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς τον άξιο συνάδελφό μας Θανάση Βαφειάδη, τοπογράφο μηχανικό- συγγραφέα, να περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο την αρχιτεκτονική εξέλιξη της πόλεως του Κιλκίς.

Φίλε Θανάση, ευχαριστούμε θερμά και σε συγχαίρουμε για την εξαιρετική δουλειά την οποία πραγματοποίησες.

Επισημαίνω ότι οι παρουσιάσεις στο κοινό τέτοιων θεμάτων, δεν αποτελούν απλή πληροφόρηση αλλά ουσιώδη κοινωνική συμβολή.

Από το ανήσυχο και ακοίμητο πνεύμα σου, ρέει η λογική , η ηθική, η φιλοσοφία , η πατριδολατρία και βέβαια η αρχιτεκτονική.

Να συνεχίσεις έτσι, ήταν όλα εξαιρετικά.

Με εκτίμηση

Ονούφριος Τσαβδαρίδης,

διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός

Υστερόγραφο έκφρασης άποψης

Φίλοι μου, κατά την άποψη μου τραγικά λάθη έγιναν πριν 60-70 χρόνια από τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι χωρίς όραμα, γνώσεις και στόχους και πολλές φορές εξυπηρετώντας απλά ψηφοθηρικά μικροσυμφέροντα πολιτών και των ιδίων, λειτούργησαν ουσιαστικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Έτσι σήμερα στην πόλη μας, έχουμε δρόμους με μικρό πλάτος, έχουμε ελάχιστους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, έχουμε ελάχιστες πλατείες , πάρκα κλπ.

Φυσικά φταίμε όλοι μας, αλλά ιδιαίτερα κατά την άποψη μου, φταίνε οι τοπικοί άρχοντες οι οποίοι δίχως όραμα, γνώσεις και στόχους επέτρεψαν στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου να κατασκευαστούν τεράστιες οικοδομές, και έτσι όπως σωστά ειπώθηκε από πολίτες, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, η άνω πόλη της πόλεως μας να έχει το δικό της «χρώμα και αξία”. Χάθηκε η ευκαιρία η άνω πόλη της πόλεως μας να έχει το δικό της αρχιτεκτονικό στυλ – λειτουργικότητα, να έχει δηλαδή την δική της άνεση και ευδαιμονία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα