Πολιτισμός

Ο μουσικός σύλλογος Κιλκίς στην 25η χορωδιακή συνάντηση Καβάλας

Στην 25η χορωδιακή συνάντηση Καβάλας συμμετείχε η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς το Σάββατο 11 Μαίου 2024.

Η χορωδιακή συνάντηση ήταν διήμερη και συμμετείχαν το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, η χορωδία ARKADIA από τη Νορβηγία, η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς, η χορωδία της Περάμου Καβάλας και φυσικά ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας.

Στο κορυφαίο αυτό μουσικό γεγονός, εκατοντάδες άνθρωποι, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι, αντάμωσαν στο Αμφιθέατρο ΔΙΠΑΕ Πανεπιστημιούπολης Καβάλας και απόλαυσαν όμορφες, μοναδικές ερμηνείες.

Η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς, για μια ακόμη φορά, εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας και ερμήνευσε καταπληκτικά τραγούδια Ελλήνων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα και απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα και θετικά σχόλια.

Οι σολίστ Μαρία Κιορπελίδου και Χαράλαμπος Αθανασιάδης μάγεψαν το κοινό με την ξεχωριστή ερμηνεία τους στα τραγούδια, «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή» και «Στρώσε το στρώμα σου».

Η γραμματέας της χορωδίας Καβάλας πρόσφερε το έμβλημα της χορωδίας και έντυπο υλικό στην Πρόεδρο κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη, η οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση και την εγκάρδια υποδοχή, ανταποδίδοντας χάρισε εικόνα της Παναγίας Κιλκισιώτισσας και τοπικό κρασί.

Πριν τη συναυλία, χορωδοί και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να απολαύσουν ένα καφέ στην όμορφη παραλία της Καβάλας, ατενίζοντας το καταπληκτικό γεωγραφικό ανάγλυφο της πόλης. Μια πόλη που αποπνέει ιστορία και πολιτισμό σε κάθε της σοκάκι, μια πόλη που με την μακραίωνη ιστορία των 2500 χρόνων, τον τεράστιο πολιτισμό της, το φυσικό της κάλος, προσελκύσει και σαγηνεύσει τους επισκέπτες.

Μετά τη συναυλία ακολούθησε μοναδικό γλέντι στο «Γυαλό». Πραγματικά πάνω στο γιαλό της παραλίας, τραγούδησαν και χόρεψαν με μια εκπληκτική ορχήστρα και απόλαυσαν νόστιμους μεζέδες με μπόλικο κρασί.

Αργά το βράδυ οι χορωδοί επέστρεψαν ικανοποιημένοι και από αυτή την εξόρμηση του συλλόγου. Όλα ήταν τόσο ωραία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα