Πολιτισμός

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης μας μαθαίνει ‘’Τάβλι’’ στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο

Ο ταλαντούχος Κιλκισιώτης ηθοποιός Κωνσταντίνος Καβακιώτης, ο άνθρωπος που έμαθε ‘’Τάβλι’’ στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και της Οξφόρδης, πριν από δύο χρόνια, γοητευμένος από τη σύγχρονη οπτική του, ανεβάζει την καυστική και πάντα επίκαιρη κωμωδία του Δημήτρη Κεχαϊδη στην πόλη μας.

Με ντεκόρ τη γωνιά του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ που θα μετατραπεί τις επόμενες δύο ημέρες σε μια αυλή του Θησείου, ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης και ο συμπρωταγωνιστής του Πάνος Μάστης θα παίξουν ‘’Τάβλι’’.

Μια παρτίδα τάβλι ένα αυγουστιάτικο απόγευμα θα αποκαλύψει σχέδια και προσδοκίες για τη ζωή δύο διαφορετικών ανθρώπων, του Φώντα και του Κόλια. Άνθρωπος της πιάτσας ο πρώτος προσπαθεί να πείσει τον κουνιάδο του Κόλια να κάνουν μαζί μια κομπίνα για να πιάσουν την καλή! Πρώην αντιστασιακός και λαχειοπώλης ο Κόλιας ονειρεύεται να εκδώσει ένα βιβλίο για την αντιστασιακή του δράση στην κατοχή.

Οι ζωντανοί διάλογοι του Κεχαΐδη, ερμηνευμένοι από τους δύο ηθοποιούς του θεατρικού σχήματος Mazi Theatre , φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Η θεατρική κωμωδία ‘’Το Τάβλι’’ θα παιχθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου και την Παρασκευή 22 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μετά τις παραστάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους ηθοποιούς.

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε στην Πειραματική Σκηνή Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησαν σπουδές στο Royal Central School of Speech and Drama, στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, στο Steppeenwolf Company του Λος Άντζελες, στο Directors Lab του Lincoln Center της Juilliard της Νέας Υόρκης. Έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Shakespeare’s Globe του Λονδίνου και έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραγωγές στo Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των υποψηφίων του Masters of Arts in Acting στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου και λέκτορας Υποκριτικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]