Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Αλφαβητάρι των συναισθημάτων”

Πολιτισμός /

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Το παιχνίδι, η ζωγραφική, ο αυτοσχεδιασμός, το παραμύθι επιστρατεύθηκαν στο “Αλφαβητάρι των συναισθημάτων – Μπαίνω στη θέση του άλλου”, στο βιωματικό εργαστήριο που υλοποίησε ο δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές του υπηρεσίες με απώτερο στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Το βιωματικό εργαστήριο αναπτύχθηκε σε τέσσερις συναντήσεις στο δημοτικό πάρκο  “Κήπο” με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8 – 11 ετών. Με τους προσφερθέντες τρόπους δημιουργικής έκφρασης, τα παιδιά ανέπτυξαν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή τους καθώς έμαθαν να αναγνωρίζουν και να κατονομάζουν τα συναισθήματά τους, να κατανοούν τον εαυτό τους και την οπτική των άλλων ατόμων και ασκήθηκαν στο να εκφράζουν και να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους με σαφήνεια και αμεσότητα. Επιπλέον, μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων, ενισχύθηκε η ικανότητα συνεργασίας και βελτιώθηκε η επικοινωνία στο πλαίσιο της ομάδας.

Το “Αλφαβητάρι των συναισθημάτων” σχεδίασε και συντόνισε η ψυχολόγος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Βασιλική Μπογιατζάκη, σε συνεργασία με την ψυχολόγο του κέντρου κοινότητας, Ξένια Τσιτιρίδου, υπάλληλο της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]