Πολιτική

Οι υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ παραβρέθηκαν και στήριξαν την απεργία των εκπαιδευτικών στο Κιλκίς, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών του Κιλκίς, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στο κατηγοριοποιημένο σχολείο που προσπαθούν εδώ και 40 χρόνια να φέρουν όλες μαζί και εναλλάξ όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, παραβρέθηκαν οι υποψήφιες βουλευτές Κιλκίς του ΚΚΕ, Σταυρούλα Νικολαϊδου και Μέμα Τεμεκενίδου, για να εκφράσουν τη στήριξή τους.

Οι υποψήφιες του ΚΚΕ, σε δήλωσή τους, τόνισαν:

«Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν ότι δεν πάει άλλο με το υποβαθμισμένο σχολείο, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, τα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων και τη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης.

Και, ταυτόχρονα, έδειξαν ότι δεν φοβούνται, και έχουν το δίκιο με το μέρος τους, γιατί διεκδικούν ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Το ΚΚΕ στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους εκπαιδευτικούς. Το αποδεικνύει όχι μόνο με τη στάση του έξω από τη βουλή, αλλά και μέσα στη βουλή, όπου κατέθεσε τροπολογίες για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, έχει καταθέσει δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τα κτιριακά προβλήματα και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, όμως όλα τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, σιωπούν χαρακτηριστικά και απορρίπτουν αυτές τις προτάσεις».

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]