Κοινωνία

Οι εξαρτήσεις θεραπεύονται – Ενημερωτική ομιλία στελεχών ΚΕΘΕΑ στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής

Ενόψει της 26ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών, ο δήμος Κιλκίς οργάνωσε χθες ανοιχτή συζήτηση για τις εξαρτήσεις, με τη συμμετοχή του Αντώνη Ραφτόπουλου, υπεύθυνου για τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα και της Όλγας Λοτσάρη, υπεύθυνης του συμβουλευτικού κέντρου ΚΕΘΕΑ Ιθάκη.
Με απλό και εύληπτο τρόπο οι προσκεκληθέντες ομιλητές επικοινώνησαν στο κοινό τους μύθους και τις αλήθειες που επικρατούν για την εξάρτηση σε σχέση με τη συχνότητα χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Αναφέρθηκαν στα κύρια αίτια της εξάρτησης, εστιασμένα στο τρίπτυχο ουσία, ψυχοσύνθεση ατόμου και περιβάλλον και αφού κράτησαν το νήμα της κουβέντας στο ταραγμένο ταξίδι της εφηβείας, που είναι μια ευμετάβλητη περίοδος για τη συμπεριφορά και τον ψυχισμό των νέων ανθρώπων, μίλησαν για την Οδύσσεια της εξάρτησης και την Ιθάκη της απεξάρτησης.
Για τη φιλοσοφία και τον ρόλο της Ιθάκης και των δεκάδων συμβουλευτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το ΚΕΘΕΑ στην θεραπεία εξαρτημένων ατόμων, στην απεμπλοκή τους, σταδιακά, από τις ναρκωτικές ουσίες, από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο- gaming και στην κοινωνική τους επανένταξη. Οι εξαρτήσεις θεραπεύονται αρκεί να υπάρχει η δύναμη της θέλησης ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που εξέπεμψε η δημόσια συζήτηση.
Στον διάλογο που ακολούθησε με γονείς και στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς, εθίγησαν ζητήματα της προσέγγισης και της συμπεριφοράς της οικογένειας προς το εξαρτημένο μέλος της, της λειτουργίας των επιμέρους προγραμμάτων και των δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ.
Την ενημερωτική συζήτηση χαιρέτησε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης,
ο οποίος αφού συνεχάρη το ΚΕΘΕΑ για το πολύ αξιόλογο έργο που έχει να επιδείξει στην θεραπευτική αποκατάσταση χιλιάδων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν παγιδευμένοι στα δίχτυα της εξάρτησης, τόνισε ότι ο δήμος Κιλκίς προσβλέπει στη συνεργασία του Κέντρου και στη διασύνδεση των υπηρεσιών του με τις κοινωνικές δομές του δήμου Κιλκίς.
Παρόντες στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Μητρούλης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Στέλλα Ξάκη και πολλά στελέχη της υπηρεσίας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Πασχάλης Μασούρας κ.α.
Περισσότερα

Τα αποκαλυπτήρια προτομής Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στο καθήκον πριν από ένα χρόνο

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη στην […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]