Κοινωνία

Μητροπολίτης Δημήτριος: Η επιτυχία της ελπίδας, προσευχή για τα παιδιά μας

Καλά μου παιδιά, καλή φώτιση και καλές επιτυχίες στις εξετάσεις σας.
Μέχρι σήμερα συμβηματίζατε όλοι σε μια (λίγο-πολύ) κοινή συμμετοχική επιτυχία, στη διευρυμένη γνωσιακά μέση εκπαίδευση, στις παράλληλες ευκαιρίες συμπληρωματικής μόρφωσης, στα πολιτιστικά δρώμενα. Ήταν όλα σχεδόν για όλους κοινά, και η προσπάθεια και η απλή αναλογική επιτυχία, έστω κι αν περνούσε από πανελλαδικές αξιολογήσεις.

Με την προετοιμασία σας για τις πανελλήνιες, ήδη συναγωνίζεσθε στη συμμετοχική αγωνία, για τη διεκδίκηση πλέον μιάς στοχευμένης ατομικής επιτυχίας.

Μια αγωνία προσωρινά μεθοριακή για σας (και για μας τους αμεσότερα δικούς σας στον κοινωνικό χώρο, γονείς και οικείους, καθηγητές και φορείς παντοειδούς ευθύνης).

Οι δικές σας συμμετοχές στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα ωριμότερο ενάθλημα της καθεμιάς και του καθενός σας στο τριτοβάθμιο εφαλτήριο για την εξασφάλιση εφοδίων πετυχημένης είτε (και) πρωτοποριακής κοινωνικής συνεπιβίωσης.

Και μόνο γι᾽ αυτό είναι σπουδαίες. Δοκιμάζετε τις δυνάμεις σας, την αξιοσύνη σας, τις προσδοκίες σας σ᾽ αυτό που όλη η ζωή είναι: μια συνανθρώπινη πορεία δοκιμασίας, άσχετα από τις προσωρινές κατακτήσεις του ενός ή τις προσωρινές αναβολές του άλλου.

Ο καθένας και η καθεμιά σας, όλοι μας, είμαστε ήδη “μια επιτυχία”, μοναδικό αντίκρισμα του Θεού.

Δεν είμαστε μόνοι μας.

Δεν είμαστε αντίγραφα σε μιάν απρόσωπη μάζα.

Ο καθένας μας έχει το ρόλο του στις διαδρομές της ζωής.

Ο καθένας και η καθεμιά σας έχει προτεραιότητα στην αγκαλιά του Θεού.

Ο Χριστός και η Παναγία μαζί σας, λέμε στο ολοκάρδιο μήνυμα που σας στέλνουμε.

Έναν προς έναν και μία προς μία, καθημερινά, επί μήνες, σας αγκαλιάζουμε με τις μικρές λειτουργικές αγρυπνίες μας στο Επισκοπείο.

Καλά μου παιδιά, στεκόμαστε δίπλα σας, με αισιόδοξο το βλέμμα της καρδιάς για την επιτυχία σας στην εξεταστική δοκιμασία για το μορφωτικό και επαγγελματικό σας μέλλον.

Ο Μητροπολίτης σας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]