Κοινωνία

Με την ανώτατη διάκριση των Προσκόπων τιμήθηκε ο Χρήστος Τομπουλίδης

Με το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, την ανώτατη δηλαδή διάκριση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τιμήθηκε ο Κιλκισιώτης Πρόσκοπος Χρήστος Τομπουλίδης σε μία σεμνή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024.

Παρουσία πολλών μελών της Προσκοπικής Κίνησης, τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ, όσο και από την βόρειο Ελλάδα, ο Κιλκισιώτης Βαθμοφόρος που υπηρετεί την Κίνηση εδώ και 40 περίπου χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον Κιλκισιώτικο Προσκοπισμό, χειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους για την αναγνώριση του πολύτιμου έργου του και την αδιαμφισβήτητα μεγάλη του προσφορά.

Για την απονομή δι’ ολίγων ο Περιφερειακός Έφορος Κ.Μακεδονίας Χρήστος Καναρόπουλος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση όλων των Προσκόπων της Κ. Μακεδονίας για τη δίκαιη και άξια αυτή απονομή του Φοίνικα στον αδελφό όλων Χρήστο Τομπουλίδη, ο οποίος υπηρέτησε την ενότητα, ήταν πάντα παρόν και δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που στόχο είχε και έχει το παιδί, τη νεολαία, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά στην κοινωνία.

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σεμνύνεται και ιδιαιτέρως η Προσκοπική οικογένεια του Κιλκίς αισθάνεται υπερήφανη για το μέλος της.
Να σημειωθεί ότι στην ιστορία των 100 και πλέον ετών Προσκοπικισμού στο Κιλκίς, είναι η πρώτη φορά που απονέμεται σε Κιλκισιώτη Βαθμοφόρο το Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα.

Τέλος, βραβεύτηκαν με τον τίτλο του Προσκόπου του κόσμου οι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς Γιώργος Ιντζίδης, Ξανθίππη Στεφανίδου και Όλγα Γοριδάρη, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τα στάδια της διαδικασίας όπως έχουν οριστεί από το Παγκόσμιο Γραφείο του Προσκοπισμού.

Μαζί με τον Περιφερειακό στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του Προσκοπισμού στη Θεσσαλονίκη παρέστησαν Βαθμοφόροι από την Ημαθία και την Πιερία καθώς και από το Κιλκίς με επικεφαλής την Αρχηγό του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωάννα Κοζανίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]