Εκπαίδευση

Με δύο Κιλκισιώτες το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική του Συνέλευση, την Παρασκευή 31 Μαΐου, σε αίθουσα της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.).

Στη συζήτηση υπήρξε έντονος και πολύπλευρος προβληματισμός σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Σύνδεσμο. Συγκεκριμένα:

Κρίθηκε θετικό το έργο των δύο επιτροπών, που είχαν συγκροτηθεί μετά την απόφαση της περυσινής Γ.Σ. Ειδικότερα, ως προς τη διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου, αποφασίστηκε η επανέκδοση του εγχειριδίου διδασκαλίας. Θα ληφθούν υπόψη η πολύτιμη 10ετής διδακτική εμπειρία και τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Θα αποτελείται από δύο μέρη, από τα οποία το πρώτο θα περιλαμβάνει  αφενός μεν επέκταση των προκαταρκτικών μαθημάτων, αφετέρου δε επιλογή κειμένων από τα υπάρχοντα, ενώ το δεύτερο μέρος θα έχει κατά βάση λογοτεχνικά κείμενα.  Παράλληλα θα επιδιωχθεί να στραφεί η προσοχή μας σε νεότερες ηλικίες (12-17 ετών, κυρίως μαθητές), με τη συγκρότηση 2 -3 τμημάτων, που θα έχουν πειραματικό χαρακτήρα. Τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση θεατρικής ομάδας, για τη στήριξη της διδασκαλίας. Οι δύο τελευταίες πρωτοβουλίες, θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης. 

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά ζητήματα εκτιμήθηκε ότι, στο ζήτημα της εισαγωγής της ιστορίας του Πόντου στην εκπαίδευση, πρέπει να δοθεί βάρος τόσο στην Ιστορία, όσο και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως πχ στη Μουσική, στα Θρησκευτικά, στη Λογοτεχνία, στη Θεατρική Αγωγή κ.ά. Εκτιμήθηκε επίσης ότι σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να αναφέρονται στον ποντιακό ελληνισμό, τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για έγκριση, ώστε να υπάρχει δυνατότητα υλοποίησής τους από τους εκπαιδευτικούς.

Τέθηκαν και άλλα, μεμονωμένα ζητήματα. Για όλα τα θέματα αποφασίστηκε η  συγκρότηση επιτροπών, οι οποίες θα εργαστούν εξειδικευμένα και κάθε μέλος του Συνδέσμου θα συμμετέχει σ’ αυτές, συμβάλλοντας στην επιτυχή λειτουργία τους.

Τέλος αποφασίστηκε να συνεδριάσει  το νέο ΔΣ εντός του Ιουνίου, με κύριο αντικείμενο τη συγκρότηση των επιτροπών και τη λειτουργία τους και να  ληφθεί απόφαση για τις συνεδριάσεις τους, που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη καλοκαιριού ή στις αρχές φθινοπώρου.

Μετά τη συζήτηση και την ομόφωνη έγκριση, τόσο των διοικητικών, όσο και των οικονομικών πεπραγμένων, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα νέα όργανα του Συνδέσμου, των οποίων η θητεία είναι διετής, συγκροτήθηκαν σε σώμα, ως εξής:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:           Παυλίδης Αντώνης, Αττική

Α’ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ:         Ανθόπουλος Κώστας, Θεσσαλονίκη

Β’ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ:         Καϊλάρης Γιάννης, Ημαθία

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χαριτίδου Γεωργία, Αττική

ΤΑΜΙΑΣ:                 Πουγαρίδης Γρηγόρης, Πτολεμαΐδα

ΜΕΛΗ:                   Αβραμίδης Κώστας, Θεσσαλονίκη

Αμαραντίδης Στάθης, Καστοριά

Καζαντζίδης Τάσος, Κιλκίς

Καριπίδου Ανατολή, Θεσσαλονίκη

Σπανίδης Αλέκος, Θεσσαλονίκη

Χαραλαμπίδου Φρόσω, Δράμα

Περισσότερα

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (voucher) για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]