Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Με ήθος, ποιότητα και κύρος

Κοσμεί επί δεκαετίες τους χώρους της εκπαίδευσης, της ιστορικής έρευνας και της πνευματικής δημιουργίας αλλά και γενικότερα την κοινωνία του νομού Κιλκίς, σε σημείο και βαθμό που να συγκαταλέγεται στους… αρχείαστους συστάσεων συμπολίτες.

Ό,τι και να πει κανείς για το Χρήστο Ίντο,… λίγο είναι, και αυτός, με την σεμνότητα, τους χαμηλούς τόνους, το ήθος και την ποιότητα του καλλιεργημένου ανθρώπου, φροντίζει να το επιβεβαιώνει… μονίμως.

Εξ ου και η γενική εκτίμηση της οποίας χαίρει σε κάθε χώρο από όσους συνθέτουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, έτσι που να συγκαταλέγεται στις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητές του με κύρος, το οποίο «οικοδόμησε» με τον χαρακτήρα του και το έργο του.

Ως χαρακτηριστική ένδειξη της απήχησης της προσωπικότητητάς του μπορεί να θεωρηθεί το ότι σε πρόσφατη εκδήλωση της οποίας ήταν ομιλητής παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και ο β΄ αντιπρόεδρος της βουλής, βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, δύο κιλκισιώτες πολιτικοί με τόσο «βαρύ» πρόγραμμα υποχρεώσεων, που σπανίως δίνουν το «παρών» σε τέτοιες εκδηλώσεις, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, ακόμη και στο Κιλκίς, και αν πραγματοποιούνται.

Και θα ήταν ευχής έργον, αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση να καταστεί αφορμή να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος για την συνολική πνευματική προσφορά του στον τόπο μας, ει δυνατόν με κοινή πρωτοβουλία των αρχών του.

Όσον αφορά στον υπό ανασύστασιν σύλλογο Στρωμνιτσιωτών Κιλκίς, που διοργάνωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση, αν μη τι άλλο έκανε την καλύτερη επιλογή προσώπου, ως ομιλητή, για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς του.

Περισσότερα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Δείτε ακόμα