Αθλητισμός

«Μαύρη» η πρώτη αγωνιστική ημέρα του κυπέλλου ΕΠΣΚ

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Καταποντίσθηκαν οι γηπεδούχοι στα ένδεκα παιχνίδια της «πρεμιέρας» του κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς. Μόλις μία ισοπαλία και δέκα φυσιολογικές νίκες των φιλοξενουμένων. Όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο άκουσμα της ανατριχιαστικής είδησης, ότι ο 33χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, Τιμόθεος Καρασσαβίδης έχασε τη ζωή του εντός αγωνιστικού χώρου. Ο αθλητισμός του νομού Κιλκίς θρηνεί. «Μαύρη πρεμιέρα», συγκλονιστική απώλεια.

1ος όμιλος

ΓΡΙΒΑ-ΧΕΡΣΟ 0-5

Δεν μπόρεσαν να αντισταθούν οι γηπεδούχοι του Βασίλη Αλεξάνδρου, απέναντι στους φιλοξενούμενους του Μάρκου Κουτσάγια.

Πέντε διαφορετικοί «εκτελεστές». Στο 35΄ο Αχιλλέας Κάργας με μακρινό σουτ. Στο 40΄ο Μίλτος Αποστολίδης με κεφαλιά. Στο 55΄ο Δημήτρης Ιωαννίδης με πλασέ. Στο 75΄ ο Γιώργος Αλτιπαρμακίδης με πλασέ. Στο 90΄ο Γιώργος Πλουμιστός με μακρινό σουτ.

Διαιτήτευσε ο Τάσος Ασβεστόπουλος.

Η σύνθεση του νικητή: Τσαρίδης, Ναούμης, Κουτσάγιας, Κάργας, Ματεντζίδης, Μπομπότας, Α.Κωνσταντινίδης (55΄Πλουμιστός), Ρουστέμ (55΄Σαββίδης), Ιωαννίδης (55΄Πετρούλης), Αλτιπαρμακίδης, Αποστολίδης (55΄Δεσποινίδης).

ΤΕΡΠΥΛΛΟΣ-ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ 0-0

Οι γηπεδούχοι του Γιάννη Θεοδωρίδη δεν εκμεταλλεύθηκαν το ισχυρό τους αριθμητικό πλεονέκτημα.

Για τους φιλοξενούμενους του Αλέξη Κυριακίδη αποβλήθηκαν, στο 27΄με 2η κίτρινη για μαρκάρισμα ο Βασίλης Τσούκας, στο 35΄με απευθείας κόκκινη ο Γιώργος Καπνόπουλος γιατί ως τελευταίος αμυντικός ανέκοψε αντικανονικά αντίπαλο, ενώ στο 65΄ο Έντισον (Ανδρέας) Σαντικάι είχε οριζόντιο δοκάρι απο κεφαλιά.

Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Μαυρίδης.

Η σύνθεση της Αξιούπολης: Δουλκερίδης, Κικίρης, Παναγιωτίδης, Πεντέρης, Καπνόπουλος, Χαραλαμπίδης, Κυριακίδης, Σημίτης (20΄Πέτσας), Τσούκας, Σαντικάι (80΄Ρουμελιώτης), Στράντζαλης (85΄Αναστασιάδης).

Η βαθμολογία

1.Χέρσο           5-0       3

2.Αξιούπολη   0-0       1

3.Τέρπυλλος   0-0       1

4.Γρίβα            0-5       0

Η 2η αγωνιστική (Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου)

Τέρπυλλος-Χέρσο

Αξιούπολη-Γρίβα

2ος όμιλος

ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ-ΚΡΗΣΤΩΝΗ 0-5

Σε παθητικό ρόλο οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Σκουλέλη. Εμφανής ανωτερότητα για τους φιλοξενούμενους του Βασίλη Παμπορίδη και του Κώστα Ιωαννίδη.

Παραγωγικοί: Ο Κώστας Ζάλτος στο 30΄με κεφαλιά και στο 60΄με πλασέ. Ο Νουρεντίν Γκιόνι στο 55΄ με πλασέ. Ο Γιάννης Κυριακίδης στο 75΄με μακρινό σουτ. Ο Θανάσης Αϊβάζης στο 85΄με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Διαιτήτευσε ο Τάσος Ιωαννίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Σακαλίδης, Ζάλτος, Χατζηλιάδης (60΄Π.Παπαδόπουλος), Αϊβάζης, Ευθυμιάδης,, Παυλίδης (75΄Λάτσι), Κυριακίδης, Τριανταφυλλίδης, Χατζηασλανίδης, Χατζηγεωργίου (46΄Γκιόνι), Μαρμαρίδης (55΄Σ.Ιωαννίδης).

Δεν αγωνίσθηκε η Τούμπα.

Η βαθμολογία

1.Κρηστώνη     5-0       3

2.Τούμπα       0-0       0

3.Βαπτιστής    0-5       0

Η 2η αγωνιστική (Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου)

Τούμπα-Βαπτιστής

Δεν αγωνίζεται η Κρηστώνη

3ος όμιλος

ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 0-7

Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους γηπεδούχους του Ανέστη Γεωργιάδη και τους φιλουξενούμενους του Παύλου Μπάπκα.

Στα αξιοσημείωτα τα δύο χαμένα πέναλτυ: Στο 20΄του Δάμου Παπαδόπουλου για τους νικητές απέκρουσε ο τερματοφύλακας θεόφιλος Λαζαρίδης. Στο 90΄του Άγγελου Παπαμιχαηλίδη για τους ηττημένους μπλόκαρε ο Χρήστος Χαριζάνης.

Δύο δοκάρια για τους νικητές, σε σουτ μέσα από την περιοχή: Στο 15΄κάθετο του Νίκου Κουντουρά και στο 70΄οριζόντιο του Γιώργου Φουλεδάκη.

Έξι παίκτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα: Ο Δάμος Παπαδόπουλος με μακρινά σουτ στο 25΄και 32΄. Ο Γιώργος Φουλεδάκης στο 44΄με πλασέ. Ο Μιχάλης Κεσίδης στο 49΄με κεφαλιά. Ο Ανδρέας Λαδάς στο 54΄με πλασέ. Στο 68΄ο Θόδωρος Χαριτωνίδης με μακρινό σουτ. Ο Μάριος Κιόσας στο 73΄με πλασέ.

Διαιτήτευσε ο Κώστας Καρυπίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Χαριζάνης, Μπάπκας, Ζάλτος, Α.Παπαδόπουλος, Κεσίδης (50΄Κιόσας), Χαριτωνίδης, Γ.Φουλεδάκης, Τσουσίδης, Κουντουράς (46΄Κοσμερίδης), Δ.Παπαδόπουλος, Λαδάς.

ΠΑΛΑΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ-ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ 0-4

Στην πρώτη ώρα παιχνιδιού εξασφαλίστηκε το άνετο πέρασμα για τους φιλοξενούμενους του Θανάση Παπαδόπουλου, απέναντι στους γηπεδούχους του Χάρη Μοσχοβίτη.

«Άνοιξε» και «έκλεισε» το σκορ ο Δημήτρης Αγαθίδης στο 10΄με πλασέ και στο 60΄με κεφαλιά. Ενδιάμεσα ευστόχησαν, ο Χάρης Τερζενίδης στο 17΄με ατομική ενέργεια και ο Μενέλαος Κουργιαννίδης στο 40΄με πλασέ. Στο 75΄ οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Βαγγέλη Μανοδήμου.

Διαιτήτευσε ο Τάσος Ιωαννίδης.

Η βαθμολογία

1.Μεγάλη Βρύση        7-0       3

2.Πευκόδασος            4-0       3

3.Παλαιό Γυναικόκαστρο 0-4            0

4.Κεντρικό                   0-7       0

Η 2η αγωνιστική (Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου)

Παλαιό Γυναικόκαστρο-Μεγάλη Βρύση

Πευκόδασος-Κεντρικό

4ος όμιλος

ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ 0-7

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στη συνάντηση των γηπεδούχων του Γιώργου Τζιβελέκη με τους φιλοξενούμενους του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη.

Τρία δοκάρια για τους νικητές: Στο 34΄κάθετο ο Γιώργος Τσολακίδης. Στο 56΄οριζόντιο ο Ρεντόν Μπουλάρι. Στο 80΄κάθετο ο Δημήτρης Κακουλίδης. Όλα από κοντινά πλασέ.

Ευστόχησαν 2 φορές, ο Ρεντόν Μπουλάρι (13΄πλασέ, 33΄σουτ από το ύψος του πέναλτυ) και ο Θέμης Σουλτανίδης (70΄πλασέ, 87΄σουτ μέσα από την περιοχή). Από ένα τέρμα, ο Γιώργος Τσολακίδης στο 17΄με εκτέλεση φάουλ, ο Λάζαρος Σαπλιγγίδης στο 53΄με πλασέ, ο Χρήστος Παρπουτσής στο 81΄με ανάποδο ψαλίδι.

Η σύνθεση του νικητή: Αθανασίου, Ορφανίδης, Κακουλίδης, Ραφαελίδης, Τραχανάς, Αμοιρίδης, Πιπερτζής (46΄Σισμανίδης), Μπουλάρι, Σαλπιγγίδης, Σουλτανίδης, Τσολακίδης (65΄Παρπουτσής).

Δεν αγωνίσθηκαν τα Λειβάδια.

Η βαθμολογία

1.Κιλκισιακός 7-0       3

2.Λειβάδια      0-0       0

3.Βαλτοτόπι   0-7       0

Η 2η αγωνιστική (Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου)

Λειβάδια-Βαλτοτόπι

Ρεπό: Κιλκισιακός

5ος όμιλος

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΡΝΑ-ΕΥΚΑΡΠΙΑ 0-4

Οι γηπεδούχοι του Χάρη Γυμνόπουλου αρκέστηκαν σε ένα κάθετο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Πανοδήμου.

Σε διάστημα 40 λεπτών τα 4 εύστοχα πλασέ για τους φιλοξενούμενους του Βασίλη Αντωνιάδη. Στο 30΄ο Δημήτρης Φυλακτάκης, στο 75΄ο Γιάννης Τζεβελέκης, στο 60΄και 70΄ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Διαιτήτευσε ο Κώστας Καρυπίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Τριανταφυλλίδης, Τσοκακτσής, Ζαφειρόπουλος (46΄Π.Παπαδόπουλος), Σ.Παπαδόπουλος (46΄Σταματίου), Ζελέγκου, Αμανατίδης, Τσαντάκης (46΄Κωνσταντινίδης), Τζεβελέκης, Φυλακτάκης (70΄Ασίκης), Γεωργιάδης, Τόλα.

ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 1-4

Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, στο 61΄ο Ακεψιμάς Αβραμίδης με κεφαλιά, για την προσωρινή μείωση του σκορ σε 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Δαϊλλίδη και του Γιάννη Ιασωνίδη είχαν 3 δοκάρια. Τα 2 κάθετα από μακρινά σουτ του Χρήστου Γιατισάκη στο 20΄και 66΄. Ένα οριζόντιο, στο 64΄, σε σουτ μέσα από την περιοχή του Παναγιώτη Ζορμπά. Δύο τέρματα ο Χρήστος Γιατισάκης, στο 38΄με το στήθος και στο 46΄με πλασέ. Από ένα, ο Νίκος Μπελίτσας στο 58΄με σουτ μέσα από την περιοχή και ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο 74΄με πλασέ.

Διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Μ.Παπαδόπουλος, Πότκας (46΄Σακαλής), Παυλίδης (75΄Αλμασίδης), Κουρτεσίδης, Χ.Παπαδόπουλος, Χριστοφορίδης (62΄ Κότσι), Μπελίτσας, Γιατισάκης, Μακάριος, Ζορμπάς (75΄Γρηγοράκης), Δεμερτζής (46΄Γκαμπριντασβίλι).

Η βαθμολογία

1.Ευκαρπία 4-0 3

2.Αλέξανδρος Κιλκίς 4-1 3

3.Μαυρονέρι 1-4 0

4.Μεγάλη Στέρνα 0-4 0

Η 2η αγωνιστική (Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου)

Μαυρονέρι-Ευκαρπία

Αλέξανδρος Κιλκίς-Μεγάλη Στέρνα

6ος όμιλος

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 0-3

Με αμυντικούς προσανατολισμούς οι γηπεδούχοι του Λάμπη Κοτσαμποϊκίδη. Για τους φιλοξενούμενους του Βίκτωρα Ιωσηφίδη είχε κάθετο δοκάρι στο 12΄ο Ιορδάνης Ορφανίδης από μακρινό σουτ. Ευστόχησαν, στο 30΄ο Μίλτος Γρηγοριάδης με κεφαλιά στο 48΄και 85΄ο Σάββας Σαμαριάς, με πλασέ και πέναλτυ, αντίστοιχα.

Διαιτήτευσε ο Χρήστος Τσαλουχίδης.

Η σύνθεση του νικητή: Περπερίδης, Αργυρόπουλος, Μυλωνάς (48΄Καφετζής), Βογιατζής (70΄Μπουλούκης), Τομπατζίδης, Καζαντζίδης (46΄Καραελευθερίου), Δασκάλου, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Γρηγοριάδης (60΄Παπαλάμπρου), Ορφανίδης.

Δεν αγωνίζεται το Χορήγι.

Η βαθμολογία

1.Γουμένισσα 3-0       3

2.Χορήγι          0-0       0

3.Καστανιές     0-3       0

Η 2η αγωνιστική (Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου)

Χορύγι-Καστανιές

Δεν αγωνίζεται το Χορήγι

7ος όμιλος

ΣΣ ΜΟΥΡΙΩΝ-ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ 0-2

Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι του Γιώργου Ποιμενίδη, αλλά οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Κυπαρίσση και του Δημήτρη Ασλανίδη είχαν καλύτερη εικόνα και μετουσίωσαν την υπεροχή τους με τα πλασέ του Ορφέα Σεϊτανιώτη στο 12΄και του Χρήστου Αντωνιάδη στο 55΄.

Διαιτήτευσε ο Λάζαρος Σιδηρόπουλος.

Η σύνθεση του νικητή: Ψάριας, Τ.Χότζα, Κουσίδης (75΄Αβραμίδης), Πουνερίδης, Πουλχαρίδης, Καλόνικος, Βαλσαμίδης, Σεϊτανιώτης (75΄Θάνο), Κόλα (46΄Αντωνιάδης), Μαυροκεφαλίδης (60΄Ελευθεριάδης). Σεχάι (46΄Μάναλης).

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ-ΕΥΡΩΠΟΣ   Διεκόπη

Στο 30΄της αναμέτρησης, με διαιτητή τον Τάσο Ασβεστόπουλο, οι γηπεδούχοι του Σάββα Παντελιάδη ήταν ισόπαλοι 0-0 με τους φιλοξενούμενους του Τάσου Καρακάση. Στο χρονικό εκείνο σημείο οι συντελεστές του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου βίωσαν μιάν ανθρώπινη τραγωδία. Ο 33χρονος αμυντικός του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου Τιμόθεος Καρασαββίδης, κινούμενος ανενόχλητος μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος από καρδιακό επεισόδιο. Γιά διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι λεπτών, ο γιατρός του αγώνα Χρήστος Βασιλειάδης από την Ευκαρπία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να επαναφέρει τον αθλητή, με την χρησιμοποίηση απινιδωτή και κάνοντας ΚΑΡΠΑ. Στις μαλάξεις πρωτοστάτησαν ο συμπαίκτης του Τιμόθεου Καρασαββίδη Μπάμπης Κοτσαμποϊκίδης και ο Επταλοφίτης μέσος του Κιλκισιακού, Νέστωρ Αμοιρίδης. Στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που κατέφτασε, συνεχίσθηκαν με συγκινητικό τρόπο οι ενέργειες ανάκαμψης, με τον άτυχο ποδοσφαιριστή να αφήνει την τελευταία του πνοή κατά την διαδρομή του προς το νοσοκομείο Κιλκίς.

Συγκλονιστικό το χτύπημα για τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Τ.Καρασαββίδη, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο γήπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο πατέρας του Νίκος (Τζίμης) Καρασσαβίδης, μακροβιότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού Κιλκίς.

Ο φετινός πρόεδρος Θανάσης Καρασσαβίδης, αδελφός του Τιμόθεου, με τον οποίο μέχρι και πέρσι ήταν συμπαίκτες.

Τα δύο ανήλικα τέκνα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Σύσσωμο το χωριό του Επταλόφου συγκεντρώθηκε στην αυλή του νοσοκομείου Κιλκίς. Άπαντες συντετριμμένοι πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση.

Η βαθμολογία

1.Ν.Σάντα       2-0       3

2.Επτάλοφος 0-0       0

3.Εύρωπος      0-0       0

4.ΣΣ Μουριών             0-2       0

2η αγωνιστική (Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου)

ΣΣ Μουριών-Εύρωπος

Νέα Σάντα-Επτάλοφος

8ος όμιλος

ΠΑΛΑΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ-ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ 1-6

Στο 83΄με πέναλτυ του Κώστα Παπαδόπουλου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με το μοναδικό τους τέρμα.

Για τους φιλοξενούμενους του Μίλτου Γεωργιάδη, χατ-τρικ ο Σταύρος Γκέρτσος στο 38΄και 62΄με κεφαλιά, στο 51΄με πλασέ. Δύο τέρματα ο Γιώργος Μυλωνάς στο 57΄με πλασέ και στο 66΄με σουτ μέσα από την περιοχή. Ένα γκολ ο Πεντσίδης στο 71΄με κεφαλιά.

Διαιτήτευσε ο Δημήτρης Τζώγλης.

Η σύνθεση του νικητή: Δ.Παπαδόπουλος, Μπίνας (46΄Χαραλαμπίδης), Ρουμελιώτης (Γκουντενούδης), Κοντσίδης, Αμανατίδης, Στεργίου (65΄Κ.Γεωργιάδης), Μωυσίδης, Κ.Παπαδόπουλος (65΄Λιτσένι), Γκέρτσος (65΄Ζεϊμπεκέρης), Μυλωνάς, Σαμαράς.

Δεν αγωνίζεται η Αργυρούπολη.

Η βαθμολογία

1.Πολύκαστρο            1-1       0

2.Αργυρούπολη         0-0       0

3.Παλαιό Αγιονέρι      1-6       0

2η αγωνιστική (Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου)

Αργυρούπολη-Παλαιό Αγιονέρι

Δεν αγωνίζεται το Πολύκαστρο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]