Πολιτική

Μήνυμα δημάρχου Κιλκίς για την 111η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς

Ανήμερα της 21ης Ιουνίου 1913, στις 10:30 το πρωί η γαλανόλευκη κυμάτιζε στο ερειπωμένο από τα συντρίμμια του πολέμου Κιλκίς….

Η νικητήρια έκβαση της επικής Μάχης του Κιλκίς έχει σφραγίσει τη νεότερη ιστορία της πόλης μας, της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας.

Εκατόν έντεκα χρόνια από την τιτανομαχία του Κιλκίς, μνημονεύουμε στη σκέψη και στην προσευχή μας τους απελευθερωτές μας και αποθέτουμε ευλαβικά στη μνήμη τους στεφάνι δάφνης, σύμβολο αιώνιας δόξας και αθανασίας.

Το Κιλκίς είναι η πόλη των Ηρώων, των χιλιάδων γενναίων αξιωματικών και στρατιωτών με την ατρόμητη καρδιά και το ακατάβλητο σθένος, που διέσχισαν ως θριαμβευτές μια κόλαση φωτιάς και οβίδων προσεγγίζοντας τα βουλγαρικά χαρακώματα, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με τη ζωή τους αυτή τη γη, την αγιασμένη από το αίμα τους.

Αυτός ο τόπος, στην αυγή του Β’ Βαλκανικού Πολέμου έγινε θυσιαστήριο ιερό για να μας θυμίζει ότι η ελευθερία είναι η πρώτη και ύψιστη συνθήκη της ανθρώπινης ύπαρξης και η αγάπη για την Πατρίδα η πιο μεγάλη αρετή.

Γι’ αυτό και η Μάχη του Κιλκίς πάντοτε θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη να αγωνιστούμε και να ανταποδώσουμε την αγάπη μας για το Κιλκίς με έργα δημιουργίας και προόδου.

Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς, Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κιλκισιώτισσες, σε όλους τους Κιλκισιώτες!

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]