Κοινωνία

Μήνυμα Γ.Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8η Μαρτίου: Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα που με οποιαδήποτε υπόσταση, ως μητέρα, σύζυγος, κόρη, αδελφή, γιαγιά, φίλη, σηματοδοτεί για κάθε άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του την ύπαρξη, την ευτυχία, την ελπίδα, την αγάπη, την καλοσύνη, την συμπαράσταση.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για κινητοποιήσεις παγκοσμίως, με βασική επιδίωξη την ενημέρωση για ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ζητήματα όπως είναι η προάσπιση της αξιοπρέπειας των γυναικών, η αποτροπή της βίας εναντίον τους, η έλλειψη ελευθερίας και η αδυναμίας τους να αντιδράσουν σε κάθε ενέργεια που προσβάλλει την προσωπικότητά τους.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας βρίσκει την ελληνική κοινωνία προβληματισμένη από τις αποκαλύψεις των φαινομένων της έμφυλης βίας. Συναισθανόμαστε και συμπαραστεκόμαστε όλες εκείνες τις γυναίκες που συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την υγεία ,την εκπαίδευση, την πολιτική ζωή, αυτές που είναι ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η δική μας αντίδραση επιβάλλεται να έχει τέτοια μορφή ,που θα προτάσσει ασπίδα κοινωνικής προστασίας και θα εξασφαλίζει συν θήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας για όλες τις γυναίκες χωρίς εξαιρέσεις και στερεότυπα, σ’ ένα κόσμο που θα αναγνωρίζει την αξία τους, θα τιμά την ύπαρξή τους και θα ενισχύει τη θέση τους στη σύγχρονη κοινωνία .

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]