Πολιτισμός

Λαμπρή η εκδήλωση απονομής βραβείων του πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης»

Σε συγκινητική και «ζεστή» ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6.6.21, στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου, η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες του 26ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης», στο πλαίσιο των θεσμικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια» εις ανάμνησιν της επικής Μάχης και απελευθερώσεως του Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« …Ήταν η γιορτή ποίησης της πόλης μας, που ένωσε, μετά από ένα δύσκολο υγειονομικό Χειμώνα, τις ανάγκες μας για συνεύρεση, εξωστρέφεια, ποιητικό λόγο και θεατρική επαφή.

Στο θέατρο λόφου Α.Γεωργίου συναντηθήκαμε όλοι. Ο Γιάννης Σκαρίμπας, η αγαπημένη του πόλη, η Χαλκίδα, διά του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου «Οι φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» Κώστα Μπαϊρακτάρη, η καμπάνα της εκκλησιάς της Χαλκίδας που ακουγόταν στο βίντεο, οι εκκολαπτόμενοι ποιητές και όλοι εμείς που αγαπάμε την ποίηση.

Της τελετής προηγήθηκε αναφορά στο έργο του ποιητή και πεζογράφου Γιάννη Σκαρίμπα από την επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων. Παρέστησαν και παρέλαβαν τα βραβεία τους, η Μαρία Σφήκα από την Λαμία, 1ο βραβείο, η Δήμητρα Καρούσου από τον Βόλο και η Ζωή Χατζηγεωργίου από την Καβάλα, που μοιράστηκαν το 2ο βραβείο, και η Κιλκισιώτισσα Ελένη Ελευθεριάδου που έλαβε έπαινο.

Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Χατζηαποστόλου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Θωμαϊδης.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με την απόδοση σε θεατρικό αναλόγιο του διηγήματος «Οι τρεις άδειες καρέκλες» του τιμώμενου ποιητή από τα μέλη της θεατρικής σκηνής της «Τέχνης», σε θεατρική επιμέλεια της φιλολόγου και μέλους του συλλόγου Ελένης Λιαρετίδου.

Ευχαριστήριο
Το διοικητικό συμβούλιο της «Τέχνης» ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που με επιμονή και υπομονή υπηρετούν τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τους συμμετασχόντες και τους βραβευθέντες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους βραβευθέντες, που επισκέφθηκαν την πόλη, γνωρισθήκαμε και τα είπαμε από κοντά.

Τους ευχαριστούμε γιά την τιμή και αίσθηση ευθύνης που προέκυψε από την δημόσια τοποθέτησή τους γιά τον ξεχωριστό αυτό πανελλήνιο θεσμό της «Τέχνης».

Μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση γιά τον σεβασμό, που επέδειξαν στα μέτρα προστασίας. Φορούσαν όλοι τις μάσκες τους επιδεικνύοντας μεγάλη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στο ταχυφαγείο «Μπίτεν Φάτεν» γιά την άμεση ανταπόκρισή του στις ανάγκες της εκδήλωσης, την Δέσποινα Δουλκερίδου για τον στολισμό των πανέμορφων καπέλλων, την Άννα Αρκούδη γιά την επιμέλεια και διακόσμηση του χώρου, τον Όμηρο Κοντό που είναι … «παντός καιρού», τον Χαρίτωνα Παπαδόπουλο για την αμέριστη βοήθειά του, τον Γιάννη Λαζαρίδη για την προθυμία του, τον Βασίλη Ιωαννίδη και τον Χρήστο Μιχαηλίδη γιά την υποστήριξη τους.
Ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας γιά του χρόνου».

Περισσότερα

Φωτισμός ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ευρωπού

Στην εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης και ασφάλειας του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ευρωπού στο Κιλκίς προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού. Η αρχαία πόλη της Ευρωπού παρουσιάζει συνεχή κατοίκηση από […]

Δείτε ακόμα