Αθλητισμός

Κώστας Ζάλτος και Γιάννης Κορακίδης «έλαμψαν» στα «Βενιζέλεια»

Η σφυροβολία επεφύλαξε σασπένς και εκπλήξεις καθώς μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Ζάλτος, ο οποίος έβαλε τα… γυαλιά στους Κρητικούς σφυροβόλους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής από το Κιλκίς είχε καλύτερη βολή στα 75,81 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 76,33 μ., και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο 24χρονος σφυροβόλος ξεκίνησε τον αγώνα του με 74,72 μ., συνέχισε με 75,81 μ., 74,24 μ., άκυρη, 74,79 μ., 73,49 μέτρα.

«Είμαστε στην αρχή. Ένιωσα καλά, είμαι γερός, ένιωσα δυνατός ξανά μετά από έναν τραυματισμό που ξεπέρασα. Περιμένουμε τα καλύτερα. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Η σεζόν τώρα έχει αρχίσει. Το καλοκαίρι μας θα είναι μεγάλο», τόνισε ο Ζάλτος μετά τον αγώνα του.

Τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις τους συνέχισε και ο Γιάννης Κορακίδης, που αγωνίσθηκε στην σφυροβολία της θεσμικής διεθνούς συνάντησης «Βενιζέλεια» των Χανίων, η οποία διεξήχθη την Κυριακή 19.5.24.

Οι ρίπτες του ΓΣ Μανδρών κατέλαβαν τις δύο από τις τρεις θέσεις του βάθρου των τριών πρώτων, με τον Ζάλτο να κατατάσσεται πρώτο με καλύτερη βολή στα 75,81 μέτρα, στην μέχρι στιγμής καλύτερη φετινή επίδοσή του, και τον Κορακίδη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 72,73 μέτρα, μόλις δύο εκατοστά κάτω από την ατομική επίδοσή του (72,75μ.).

Και οι δύο έδειξαν, ότι βρίσκονται σε κατάσταση, η οποία τους επιτρέπει να «κυνηγήσουν» περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις αλλά και νέες ατομικές επιδόσεις στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα