Πολιτική

Κ.Σιωνίδης: Στα δύσκολα φαίνεται «ο χαρακτήρας» ή «η πολιτική ελαφρότητα» του καθενός

Οι δημότες του δήμου μας, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή σοβαρότατα προβλήματα.

Βιώνουν καθημερινά μικρές και μεγάλες αγωνίες και ζουν στη σκιά της ανησυχίας που δημιουργεί η πανδημία και της αμφιβολίας και αβεβαιότητος για το αύριο, που δημιουργεί η οικονομική δυσχέρεια και οι συνέπειες της παρατεταμένης «πανδημικής κρίσης».

Οι δημότες σε περιόδους κρίσης απαιτούν συνέργιες και συνεννόηση όχι κοκορομαχίες.

Όσοι αυτή την περίοδο, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο ή τον θυμό των ανθρώπων, προσπαθούν να αποκομίσουν εντυπώσεις με ψεύδη και φανταστικά σενάρια με αφήνουν αδιάφορο.

Να γνωρίζουν όμως ότι στα δύσκολα φαίνεται «ο χαρακτήρας», «η υπευθυνότητα» ή «η πολιτική ελαφρότητα» του καθενός.

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης σίγουρα ήταν και παραμένει ένα πεδίο ανάδειξης προτάσεων και σχεδίων αλλά και ένας χώρος δημοσίου διαλόγου, μεθοδικής εργασίας και υλοποίησης των ονείρων της τοπικής κοινωνίας.

Αυτός που δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να έχει υπεύθυνη συμπεριφορά προς τους δημότες γίνεται κριτής και τιμητής των πάντων λες και ήρθε από παρθενογέννηση, συκοφαντεί, λασπολογεί και κάνει σημαία τη ψευδή ενημέρωση.

Οι δημότες μας είναι, και θέλουμε να είναι, αυστηροί κριτές που ξέρουν να επιβραβεύουν τους ικανούς και ηθικούς και να απαξιώνουν παράλληλα τους ανίκανους και τους αερολόγους, αυτούς που αυτοπροβάλλονται συκοφαντώντας πολιτικούς αντιπάλους , αναδεικνύοντας με τη τακτική αυτή, την πολιτική τους φτώχεια και μοναξιά.

Η κοινωνία μας ξέρει να ξεχωρίζει τους ειλικρινείς και τους χρήσιμους από τους υποκριτές και έχει τον τρόπο να βάζει τους δεύτερους στο περιθώριο όπως έκανε το 2019 και θα ξανακάνει και στις επόμενες εκλογές, ακόμη πιο δυνατά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα