Αθλητισμός

Κορασίδες ΚΟΥΠΑ: Ο τίτλος θα κριθεί στον τρίτο αγώνα

Στον τρίτο τελικό, στην Κατερίνη, θα κριθεί ο τίτλος του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος Κ.Μακεδονίας κορασίδων, μετά την νίκη του ΚΟΥΠΑ Κιλκίς στον δεύτερο αγώνα, στο Κιλκίς, επί της ΑΓΕ Πιερίας με 42-38.

Με την νίκη αυτή η ομάδα του Κιλκίς ισοφάρισε την σειρά σε μία-μία, «ακυρώνοντας» το προβάδισμα της κατερινιώτικης με το ελέω διαιτησίας άδικο 60-56 υπέρ αυτής στο πρώτο αγώνα

Στην κρίσιμη αναμέτρηση του Κιλκίς ο ΚΟΥΠΑ παρουσίασε δύο εντελώς αντιφατικές όψεις: Από την μία η εκπληκτική αμυντική λειτουργία του, η οποία προκάλεσε «ασφυξία» στην ΑΓΕΠ, και από την άλλη η απίστευτη συρροή λαθών στην τελική προσπάθεια, με βήματα, πατήματα γραμμής, διπλές τρίπλες, «πουλήματα» μπάλλας και λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Έτσι, έδωσε το δικαίωμα στην φιλοξενούμενη να δηλώνει «παρούσα» και να διεκδικεί την νίκη. Εξαιτίας αυτών των πολλών λαθών, το κιλκισιώτικο συγκρότημα δεν κατάφερε είτε να «κλειδώσει» από νωρίς την νίκη είτε να την εξασφαλίσει ακόμη και στα σημεία, περί τα μέσα του αγώνα, κατά τα οποία δημιούργησε διαφορά οκτώ-δέκα πόντων.

Η μόνη εξήγηση έχει να κάνει με το άγχος του ΚΟΥΠΑ γιά το πάση θυσία νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο «συσσωρεύθηκε» σχεδόν μονόπλευρα στον επιθετικό τομέα. Γι’ αυτό μπορεί να ειπωθεί, ότι το κιλκισιώτικο συγκρότημα κατέκτησε δικαίως την νίκη, αλλά… αδίκησε τον εαυτό του ως προς την έκτασή της.

Τα δεκάλεπτα:

6-6, 17-15 (ημιχρόνιο 23-21).

9-10, 10-7 (τελικό 42-38).

Η σύνθεση: Τσαρίδου 4, Φωτιάδου 6, Κολιαδήμα 3, Ορφανίδου 9 (1τρ.), Διαμαντοπούλου 18, Κολεσιώτου 2, Βασίλαρου, Κοκκινίδου.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 20.4.24, 18.00, ΑΓΕ Πιερίας-ΚΟΥΠΑ Κιλκίς

Περισσότερα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]

Δείτε ακόμα