Γενικά

Καταστροφέας ξερών χόρτων και κλαδοτεμαχιστής στην τεχνική εργαλειοθήκη του δήμου Κιλκίς

Στην τεχνική εργαλειοθήκη του Δήμου Κιλκίς προστέθηκαν εδώ και λίγες εβδομάδες δύο νέα μηχανήματα με πολυλειτουργική χρήση, απαραίτητα για την πολιτική προστασία καθώς και για τη φροντίδα του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Κιλκίς προμηθεύτηκε έναν καταστροφέα ξερών χόρτων, θάμνων και κλαδιών και έναν κλαδοτεμαχιστή προκειμένου να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευχέρεια και με φιλοπεριβαλλοντική προσέγγιση πρακτικά ζητήματα που αναφύονται από την τριβή των συναρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών με την καθημερινότητα.

Ειδικότερα η αγορά τους εξυπηρετεί:

-τον καθαρισμό και την απομάκρυνση της αυτοφυούς χαμηλής βλάστησης κατά μήκος των δημοτικών δρόμων όπως και των κλαδιών δέντρων που προεξέχουν στις δημοτικές οδούς δυσχεραίνοντας ή και παρεμποδίζοντας την ορατότητα των οδηγών στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου

– τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης πυρκαγιάς που είναι δυνατόν να προκληθεί από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα ερείσματα των οδών και σε κοινόχρηστους δρόμους.

Επιπλέον θα μειωθεί και η φυτική ύλη που δημιουργείται από τα υπολείμματα των κλαδεμάτων ενώ θα βελτιωθεί συνολικά η εικόνα στις κοινόχρηστες επιφάνειες και στο οδικό δίκτυο.

Ο καταστροφέας προσαρμόζεται ως παρελκόμενο στον υφιστάμενο αγροτικό ανελκυστήρα και φέρει κεφαλή κλαδέματος και κοπής χόρτων, θάμνων και κλαδιών.

Η χρήση του κλαδοτεμαχιστή, που ως εξάρτημα ‘’κουμπώνει’’ σε τρέιλερ, αξιοποιείται για την καταστροφή πρέμνων (υπολειμμάτων κομμένων δέντρων εντός του εδάφους) που προκύπτουν από την κοπή και το κλάδεμα μικρών δέντρων από τα πεζοδρόμια, τα πάρκα,τις δεντροφυτείες κ.α. με σκοπό το τεμαχισμένο υλικό να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό λίπασμα (κομπόστ).

Ο καταστροφέας ξερών χόρτων και ο θρυμματιστής κλαδιών έχουν διατεθεί στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στο Τμήμα Πρασίνου για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]