Γενικά

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς σήμερα στην πλατεία Ειρήνης στις 6 το απόγευμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί μέσα στο μαγαζί. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.

Τα συσσωρευμένα χρέη που έχουμε δημιουργήθηκαν εξαιτίας της άδικης έμμεσης και άμεσης φορολογίας, των απαράδεκτων χαρατσιών όπως του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος που καμία Κυβέρνηση δεν τα κατήργησε. Δημιουργήθηκαν από την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας που κράτησε για μήνες τις επιχειρήσεις μας κλειστές και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε ακόμα και τα ψίχουλα των επιστρεπτέων προκαταβολών, όταν οι μεγάλοι όμιλοι πήραν ζεστό παραδάκι εκατομμυρίων που δε θα επιστρέψουν ποτέ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ … ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις απειλές για κοψίματα ρεύματος στο σπίτι και στην επιχείρηση, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας.

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια.

Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται – πεθαίνει» όταν η Κυβέρνηση και άλλοι καλοθελητές αντί να καταργούν, μονιμοποιούν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και χαρίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό και τις υψηλές απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων και προμηθευτών μας που μας οδηγούν στο κλείσιμο.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που όλο τάζουν «φως στο τούνελ» για να μας έχουν συνεχώς στο «περίμενε» και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 2 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης ως κλιμάκωση μπροστά στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Για να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα για τη στήριξη των μικρών εμπόρων:

. • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

. • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

. • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

. • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών.

  • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

. • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις. Έκπτωση συνέπειας στις εισφορές στα μικρομάγαζα.

. • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

. • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

. • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

. • Να μην εφαρμοστεί ο νέος κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων. Να κυνηγηθούν οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστάνε πλέον του 90% των ληξιπρόθεσμων.

. • Την κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά την λειτουργία του myData.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα