Εκπαίδευση

Κάλεσμα “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών” για την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΚΙΛΚΙΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – 10:30 Π.Μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – 11:00 Π.Μ.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 νέους συνανθρώπους μας…

…η κατάσταση στον ΟΣΕ παραμένει η ίδια και συνολικά στις συγκοινωνίες χειροτερεύει με επιπτώσεις στην ασφάλεια και την καθημερινότητά μας.

…η κατάσταση στα Σχολεία παραμένει η ίδια και χειρότερη, με κτίρια ερείπια χωρίς να έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες επισκευές, συντηρήσεις και οι αντισεισμικοί έλεγχοι, με απαρχαιωμένες υποδομές.

…η κατάσταση στα εργασιακά μας παραμένει η ίδια, με καθηλωμένους μισθούς που εξαντλούμε μέχρι τις 19 του μήνα, με 50.000 αναπληρωτές χωρίς δικαιώματα, με αύξηση της εντατικοποίησης και των διοικητικών πιέσεων και αυθαιρεσιών, με αύξηση ακόμα και των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εκπαίδευσης.

…η κατάσταση στην Παιδεία παραμένει η ίδια, με έντονη την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμπορευματοποιήσει παραπέρα και να κατηγοριοποιήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

…η κατάσταση συνολικά στη ζωή μας πάει από το κακό στο χειρότερο, με την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές και φόρους, με τις ελλείψεις σε υποδομές, την αδυναμία πρόσβασης στη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

ΩΣ ΕΔΩ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η΄ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Δεν είναι αυτή η ζωή που μας αξίζει! Η ζωή που μπορούμε να έχουμε!

Την ώρα που μας μιλάνε για τις «αντοχές της οικονομίας» και τα «δημοσιονομικά περιθώρια»…

–  Δίνουν 8,6 δις ευρώ για τα F-35, ενώ μ’ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν κατασκευαστεί 2.000 σχολεία και 70 νοσοκομεία (δηλ. 340 σχολεία και 10 νοσοκομεία μόνο στην Κεν. Μακεδονία).

–  Δίνουν 7,0 δις ευρώ για το ΝΑΤΟ (που δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας), ενώ μ’ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν επισκευαστεί και συντηρηθεί τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, να έχει ολοκληρωθεί ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων και των σχολείων.

–  Δίνουν 12,1 δις ευρώ στους επενδυτές, ενώ μ’ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν μονιμοποιηθεί όλοι οι αναπληρωτές, και να δινόταν αύξηση 20% στους μισθούς μας μαζί με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (και πάλι θα περίσσευσαν τα μισά, 6 δις ευρώ).

–  Πληρώσαμε το 2023, 6 δις ευρώ επιπλέον φόρους από το προβλεπόμενο και ακόμα 6 δις επιπλέον θα πληρώσουμε το 2024, αλλά μας λένε ότι δεν μπορούν να καταργήσουν το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τον ΕΦΚ.

Τέρμα πια με την κοροϊδία

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και θα αλλάξουν.

Η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να «τρώει» ήττες από την πλειοψηφία του λαού!

–  Η «αξιολόγησή» τους εδώ και 25 χρόνια έχει μείνει στα χαρτιά χάρη στους μεγάλους αγώνες του κλάδου, που κριτήριο έχουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

–  Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που έχουν ονειρευτεί όλες οι κυβερνήσεις 25 χρόνια τώρα, δεν προχωράνε παρά τη δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση να την περάσει κοινοβουλευτικά. Οι αγώνες φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζόμενων έχουν μπλοκάρει τα σχέδιά τους!

–  Οι χιλιάδες αγρότες που είναι στα μπλόκα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν κερδίσουν, και θα κερδίσουν!

–  Σε δεκάδες χώρους εργασίας και κλάδους οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους πετυχαίνουν αυξήσεις σε μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.

–  Τα σωματεία και οι φορείς του λαϊκού κινήματος έχουν μπλοκάρει πλειστηριασμούς και εξώσεις εργατικών – λαϊκών οικογενειών!

Την Τετάρτη 28/2 Απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στο δρόμο! Οργανώνουμε ο καθένας και η καθεμιά την επιτυχία της Απεργίας στο σχολείο του, στο Σωματείο του!

Την Τετάρτη 28/2 Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με τα 32 Εργατικά Κέντρα, τις 26 Ομοσπονδίες και τα πάνω από 120 Πρωτοβάθμια Σωματεία (που έχουν πάρει απόφαση για την Απεργία μέχρι στιγμής), και όλοι μαζί Διεκδικούμε:

–  20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017.

–  Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

–  Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.α) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

–  Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

–  Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρα στα καύσιμα κ.α.

–   Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες, με το πέρας της διετίας.

–  Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με επίδομα στέγασης και 50% μείωση στις μετακινήσεις.

–  Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικού ελέγχους (αντισεισμικού, πυροπροστασία, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).

–  Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.

–  Ουσιαστικά επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. Μαζική συμμετοχή στην ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή και στάση εργασίας.

Σύγχρονα και ασφαλή Σχολεία. Εδώ και τώρα να ξεκινήσει η κατασκευή Ειδικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη και να σταματήσει το αίσχος να φέρονται στα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρία ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]