Αθλητισμός

Θα προκύψουν στην α1 κατηγορία αγώνες διαβάθμισης για τον τίτλο;

Αρκούσε η πρώτη φετινή απώλεια του Κιλκισιακού, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, για να γίνει άνω-κάτω το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Κιλκίς, όσον αφορά στις εξελίξεις στην κορυφή.

Με τη νίκη της χρονιάς που σημείωσε το Πολύκαστρο, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περίοδου, μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και οδηγεί τη διαδικασία σε τελικό «πλέι-οφ», όπου το πλεονέκτημα της έδρα και το δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία έχει ο Κιλκισιακός.

Ο τελευταίος για να αναδειχθεί κατ’ ευθείαν πρωταθλητής, πρέπει να επιδιώξει το απόλυτο νικών στις υπόλοιπες αγωνιστικές, για να φτάσει στους 63 βαθμούς, περιμένοντας έστω και μια ισοπαλία του Πολυκάστρου στα πέμτε επανομείναντα παιχνίδια, που θα οδηγήσει την ΑΕΠ στη συγκομιδή των 57 βαθμών.

Εάν το Πολύκαστρο συγκεντρώσει 15 βαθμούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια, συμμετέχει με απόλυτη σιγουριά στον τελικό των «πλέι-οφ».

Για να συμμετάσχει η Γουμένισσα στα «πλέι-οφ» του τίτλου, δεν πρέπει να έχει την παραμικρή απώλεια, επικρατώντας στην έδρα της και επί του Πολυκάστρου και επί του Κιλκισιακού, φτάνοντας οπωσδήποτε στους 54 βαθμούς.

Απαραίτητη διευκρίνηση ότι βάσει προκήρυξης ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου αναδεικνύεται κατ’ ευθείαν πρωταθλητής εάν και εφόσον έχει ελάχιστη διαφορά πέντε βαθών από την δεύτερη θέση.

Τρία είναι τα κομβικά παιχνίδια, που θα κρίνουν τα πάντα:

19η αγωνιστική: Γουμένισσα-Πολύκαστρο.

21η αγωνιστική: Γουμένισσα-Κιλκισιακός.

22η αγωνιστική: Μεγάλη Βρύση-Πολύκαστρο.

 

ΝΙΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ-ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Ν. ΣΑΝΤΑΣ   4-0

Συνεχής βελτίωση

Τέταρτη νίκη εντός έδρας και έκτη συνολικώς γιά την φορμαρισμένη Νίκη Ευκαρπίας του Νίκου Κωτάκη, με ανέπαφη εστία για έκτη φορά.

Δύο φορές παραγωγικός ο Κώστας Ζάλτος, στο 15΄με μακρινό σουτ και στο 85΄με σουτ μέσα από την περιοχή. Από ένα τέρμα ο Δημήτρης Μανής στο 32΄με πλασέ και ο Γιάννης Τζεβελέκης στο 50΄με κεφαλιά. Επί πλέον, δύο οριζόντια δοκάρια, τα πρώτα φετινά, στο 10΄σε μακρινό σουτ του Κώστα Ζάλτου και στο 70΄σε πλασέ του Δημήτρη Μανή.

Έκτη ήττα εκτός έδρας και συνολικώς γιά τον Ποντιακό Νέας Σάντας των Δημήτρη Ασλανίδη και Νίκου Κυπαρίσση, με την πέμπτη φετινή «αφλογιστία». Μετρά τέσσερες συνεχείς εκτός έδρας ήττες.

Διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ: Ι. Τριανταφυλλίδης, Τσοκακτσής, Σταματίου, Κουρουγιαννίδης, Γεωργιάδης, Παπαδόπουλος, Ζάλτος, Τόλα (63΄Ν. Τριανταφυλλίδης), Ιωαννίδης, Τζεβελέκης (82΄ Πουρσανίδης), Μανής.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ: Παύλος, Ελευθεριάδης (17΄ Αντωνιάδης), Α. Σεϊτανιώτης, Πουνερίδης (46΄ Κουσίδης), Ποτλχαρίδης, Καλόνικος, Ο. Σεϊτανιώτης, Βαλσαμίδης, Α. Κόλα (76΄ Μπαγιαζίδης), Αβραμίδης (46΄ Μάναλης-76΄ Χαραλαμπίδης), Σεχάι.

Μ. ΒΡΥΣΗ-ΕΥΡΩΠΟΣ 1-1

Η μπάλλα … «τιμώρησε»

Η μπάλλα «τιμώρησε» τον Αστέρα Μεγάλης Βρύσης του Παύλου Μπάπκα, αφού στις πολλές αξιόλογες ευκαιρίες υπήρξε ελάχιστο ποσοστό παραγωγικότητας. Εξαίρεση απετέλεσε το εύστοχο πλασέ του Νίκου Κουντουρά στο 37΄. Δεύτερη ισοπαλία εντός έδρας και τέταρτη συνολικώς.

Ηρωική εμφάνιση για τον Απόλλωνα Ευρώπου του Γιώργου Γεωργιάδη στο β΄ ημίχρονο, όταν και προέβαλε σθεναρή αντίσταση φτάνοντας στην πρώτη φετινή ισοπαλία, παρά τις πέντε βασικές απουσίες (Φίλιππος Σάνι, Χάρης Ηλιάδης, Γιάννης Παρμακσήζης, Τάσος Ξούρας, Βασίλης Σκαρλάτος). Η ισοφάριση στο 80΄με τον Σπύρο Μάτση, ο οποίος στην εκτέλεση του πέναλτυ αρχικώς «νικήθηκε» από τον τερματοφύλακα Χρήστο Χαριζάνη, αλλά στην επαναφορά ευστόχησε με πλασέ.

Διαιτήτευσε ο Τάσος Ασβεστόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ: Χαριζάνης, Φουλεδάκης, Ζάλτος, Μπάπκας, Τσαουσίδης (60΄ Λαδάς), Τσαχουρίδης, Σεμπιτράκου, Παπαδόπουλος, Κουντουράς, Κοσμερίδης, Μπαβέλης (87΄ Κιόσα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΟΥ: Καράι, Κουρούνταης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Ράμμος (57΄ Καραγιοβάνης), Γκιώνη, Καρατσινίδης, Ματζάρης, Μάτσης, Μπιτσώρης, Λιάσι (70΄Τζανέλης).-

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 0-1

Αήττητο και απόλυτο τέλος!

Το νέο απόκτημα του Ιανουαρίου, ο Κώστας Σοφιανίδης, με μακρινό σουτ στο 15΄πέτυχε τέρμα ιστορικής αξίας, ανακόπτοντας την προέλαση των γηπεδούχων, που μετρούσαν 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Όγδοο «διπλό» και 14η νίκη συνολικώς για την ΑΕ Πολυκάστρου του Μίλτου Γεωργιάδη, με ανέπαφη εστία για δωδέκατη φορά. Δεν έχει δεχθεί τέρμα στα τελευταία πένυε παιχνίδια. Συμπλήρωσε εννιά συνεχείς νίκες. Διατηρεί αήττητο έδεκα εβδομάδων (δέκα νίκες, μία ισοπαλία). Είχε δύο καλές στιγμές, στο 8΄με την αστοχία στο τετ-α-τετ του Νίκου Γκέληνου και στο 80΄με το σουτ του Κώστα Σοφιανίδη που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Γρηγόρης Αθανασίου.

Μοιραία η πρώτη φετινή «αφλογιστία» για τον Κιλκισιακό του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη. Απροσπέλαστο εμπόδιο ο τερματοφύλακας των νικητών Δημήτρης Παπαδόπουλος, με τέσσερες σπουδαίες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Δύο κραυγαλέες αστοχίες, στο 10΄σε τετ-α-τετ του Λάζαρου Σαλπιγγίδη και στο 70΄σε κοντινό «τσαφ» του Γιώργου Τσολακίδη. Επί πλέον, τρία κάθετα δοκάρια σε σουτ στο 24΄του Γιώργου Τσολακίδη, στο 60΄του Γιάννη Πιπερτζή, στο 75΄του Βαγγέλη Πολυζά όλα από μέσα από την περιοχή. Ο Κιλκισιακος δέχθηκε τέρμμα μετά από 555 λεπτά.

Διαιτήτευσε ο Θανάσης Δραγούσης.

Οι συνθέσεις:

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Αθανασίου, Κακουλίδης, Ραφαελίδης (73΄ Σερταρίδης), Τραχανάς, Πολυζάς, Αμοιρίδης, Βαρότσης (73΄ Γιατισάκης), Τσολακίδης, Σαλπιγγίδης (61΄Δεινόπαπας), Μπουλλάρι, Πιπερτζής (85΄ Γολιδόπουλος).

ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ: Δ. Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Ρουμελιώτης, Κοντσίδης, Αμανατίδης, Ν. Παπαδόπουλος (71΄ Γκέρτσος), Σκαθαρούδης (80΄ Μπίνας), Σοφιανίδης (85΄Χαρτοματσίδης), Μυλωνάς (85΄ Λιτσένη), Γιαννουπλάκης, Γκέληνος (71΄ Στεργίου).

 

ΧΟΡΗΓΙ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 0-3

«Τρίποντο επιβίωσης»

«Τρίποντο» επιβίωσης … «εκκωφαντικό» γιά τον Εθνικό Αξιούπολης του Αλέξη Κυριακίδη, με ανέπαφη εστία γιά έβδομη φορά. Διαμορφώθηκε από δύο τέρματα του 16χρονου Γιώργου Στράντζαλη, στο 75΄με πλασέ και στο 57΄με μακρινό σουτ, και ένα του νεοαπακτηθέντος Αλβανού Μπρούνο Γκάτσο στο 95΄με πλασέ. Ο Στράντζαλης είχε να «σκοράρει» από την δεύτερη αγωνιστική. Με εξαίρεση τα «τρίποντα» άνευ αγώνος επί του Ηρακλή Αργυρούπολης, ο Εθνικός Αξιούπολης είχε να σημειώσει νίκη στο χορτάρι από την τέταρτη αγωνιστική. Το «διπλό» ήρθε μετά από έξι ανεπιτυχείς εξόδους και μετά την πάροδο 105 ημερών. Παραγωγικός ο Εθνικός μετά από αναμονή 650 λεπτών.

Έκτη ήττα εντός έδρας και δωδέκατη συνολικώς γιά τον Κεραυνό Χορηγίου του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, με την δεύτερη φετινή «αφλογιστία». Περιορίσθηκε σε δευτερεύοντα ρόλο. Μοναδική αναλαμπή το κάθετο δοκάρι του 53΄, σε εκτέλεση φάουλ του Διονύση Αβραμίδη. Με εξαίρεση την νίκη στα «χαρτιά» επί του Ηρακλή Αργυρούπολης, μετρά έξι συνεχείς ήττες.

Μια αποβολή για κάθε ομάδα: Στο 60΄, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Μιχάλης Νικολαΐδης των γηπεδούχων, και Στο 85΄με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα … τριάντα δευτερολέπτων, ο Νίκος Πεντέρης των φιλοξενουμένων.

Διαιτήτευσε ο Χρήστος Τσαλουχίδης.

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΟΡΗΓΙΟΥ: Ορφανίδης, Παπαηλιάδης (67΄ Ζαφειρόπουλος), Τσαμτζίδης, Πουρσανίδης, Σεφρίδης, Νικολαΐδης, Πολύμερος, Γ. Ελέζογλου, Παναγιωτίδης (75΄ Λαζαρίδης), Κωνσταντινίδης, Αβραμίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Δουλκερίδης, Παϊζάνης, Παναγιωτίδης, Χαραλαμπίδης, Κικίρης, Αντωνόπουλος, Κυριακίδης (76΄ Γκάτζο), Καραντασιάδης ( 83΄ Τραχανίδης), Τσούκας (90΄ Αναστασιάδης), Σαντικάι (76΄ Πεντέρης), Στράντζαλης (90΄ Πέτσας).

 

ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ – ΠΑΪΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 0-2

«Διπλό» με … διπλή επιτυχία Γρηγοριάδη

Ο 28χρονος «αρχιεκτελεστής» της α1 κατηγορίας Μίλτος Γρηγοριάδης από την Πικρολίμνη, «σκοράροντας» γιά έκτο συνεχή αγώνα, στο 23΄με μακρινό σουτ και στο 78΄με πλασέ, οδήγησε το Πάικο Γουμένισσας των Βασίλη Ελμακλή και Γιώργου Πεχλιβάνη στο πέμπτο «διπλό» και δωδέκατη νίκη συνολικώς, με ανέπαφη εστία για ενδέκατη φορά. Το Πάικο στις τρεις τελευταίες νίκες επικρατεί πάντοτε με 2-0.

Αήττητο επτά εβδομάδων, όπου οι έξι νίκες είναι με ανέπαφη εστία, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε πάρει μεγάλη έκταση, αλλά χάθηκαν πέντε σημαντικές ευκαιρίες (9΄και 76΄ο Λοΐζος Δασκάλου, 57΄και 60΄ο Ιορδάνης Ορφανίδης, 72΄ο Σάββας Σαμαράς).

Τέταρτη ήττα εντός έδρας και όγδοη συνολικώς γιά την Δόξα Χέρσου του Βασίλη Ιωσηφίδη, με την έβδομη φετινή «αφλογιστία». Απείλησε μια φορά στο 93΄, με το κοντινό άστοχο πλασέ του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Δικαίως αξίωσαν από ένα πέναλτυ οι αντίπαλοι. Οι φιλοξενούμενοι σε ανατροπή του Ιορδάνη Ορφανίδη στο 15΄και οι γηπεδούχοι σε ανατροπή του Αβεσσαλώμ Κωνσταντινίδη στο 75΄.

Διαιτήτευσε ο Κώστας Καρυπίδης.

Οι συνθέσεις:

ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ: Σιδηρόπουλος, Πετρούλης, Ναούμης, Κάργας, Βάτσος (61΄Μπούζντρα), Ρουστέμ, Κωνσταντινίδης, Μπομπότας, Αποστολίδης, Αλτιπαρμακίδης, Δεσποινίδης (46΄Ιωαννίδης).

ΠΑΪΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Περπερίδης, Αργυρόπουλος, Μυλωνάς, Βογιατζής, Τομπατζίδης, Καζαντζίδης, Παπαλάμπρου (70΄Μπουλούκης), Σαμαράς (89΄Κούπανης), Δασκάλου (83΄Σαχπάζης), Γρηγοριάδης, Ορφανίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα