Κοινωνία

Η Πάρος συνεπήρε με τις ομορφιές τους εκδρομείς του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς

Με αφορμή εκδρομή του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς στην Πάρο, ο πρόεδρός του Χρήστος Ανδρεανίδης δήλωσε τα εξής:

«Αδύνατον να υπολογίσω τον αριθμό των λέξεων, που απαριθμούν οι επτά εικόνες ή οι εξακόσιες που φωτογράφισα στην Πάρο κατά την διάρκεια της εκεί τριήμερης εκδρομής μας (28.9-1.10.23).

Λίγοι μεν, ενθουσιασμένοι δε από την Νάουσα με τον ρωσικό ναύσταθμο του μακρινού παρελθόντος, το πάρκο Πάρου με τα μονοπάτια του, την ιερά μονή Ιωάννη Δέτη, το παλιό λιμάνι, το ενετικό κάστρο, όλη την πόλη και τον ιερό ναό της Παναγίας.

Εντυπωσιασμένοι καθώς και συγκινημένοι με το Ιερό Προσκύνημα της 1700χρονης Εκατονταπυλιανής, την ξενάγηση από εκπρόσωπο της εντός του Ναού στην δαιδαλώδη στενών πεζοδρόμων και ανεμόμυλων Παροικιά με το Φράγκικο της Κάστρο.

Στις Λεύκες με την Αγία Τριάδα και τα στενά δρομάκια περπάτησαν υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Ραγκούση από τους περιπατητές Πάρου, με πολλούς να συμμετέχουν στην κάθοδο από μονοπάτι στον Σώρο δίπλα από το αρχαίο λατομείο μαρμάρου.

Εντυπωσιακή η πανσέληνος, η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα προς την Αντίπαρο από την Ι. Μ. Αγίου Αρσενίου, όπου παρακολούθησαν τον εσπερινό, την ενημέρωση από τον ιερέα εντός του ναού και τις μοναχές να τους προσφέρουν γλυκό κέρασμα στην αυλή.

Στον Σώρο δείπνησαν μετά μουσικής στο «Γλυκό Λεμόνι», για να «γλυκάνουν» την ημέρα με τον καλύτερο τρόπο.

Από πρώτο πρόσωπο σε τρίτο το δελτίο Τύπου, μα σας ευχαριστώ που το διαβάσατε, και μπορεί να νιώσατε τον πλούτο, που προστέθηκε στην ψυχή μου ως προέδρου του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς από τις στιγμές της τριήμερης αυτής εκδρομής μας»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]