Κοινωνία

Η ιστορική ημερίδα «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης»

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς στις 19:00, η ιστορική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών (Σ.Ε.Α.) Ν. Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) / Παράρτημα Ν. Κιλκίς, υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς, με θέμα: «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία για το Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης. Ιστορική διαδρομή, αμφισβήτηση, προοπτική».

Οι ομιλητές: κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, ιστορικός ερευνητής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και ο αντιστράτηγος κ. Καμπουρίδης Λάζαρος, στρατιωτικός αναλυτής και ειδικός σε θέματα πληροφοριών Τουρκίας, καθήλωσαν όσους παραβρέθηκαν με τις γνώσεις, την αμεσότητα, την πληρότητα και την ακρίβεια των γεγονότων που παρουσίασαν.

Τους ομιλητές και την ημερίδα παρουσίασαν ο Δημήτριος Πέρρος δάσκαλος (Σ.Ε.Α. Ν. Κιλκίς) και ο ταγματάρχης ε.α. Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος  Οικονομολόγος (Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Ν. Κιλκίς), οι οποίοι με τον σχολιασμό και τις έγκαιρες παρεμβάσεις τους συνέβαλαν στην εξαιρετική ροή της ημερίδας.

Από την πλευρά τους οι ομιλητές με τις εύστοχες, περιεκτικές, πληθωρικές και χωρίς υπεκφυγές απαντήσεις τους, σε ένα πλήθος ερωτήσεων που υποβλήθηκαν στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, ικανοποίησαν ευχάριστα το ακροατήριο που χειροκρότησε θερμά του ομιλητές και τους οργανωτές της ημερίδας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Θεοδωρίδης, εκ μέρους του δημάρχου Κιλκίς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεμιστοκλής Κοσμίδης και ο διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» ταξίαρχος Αναστάσιος Κυριακίδης. Συμμετείχαν ακόμη, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μικρός, από τον δήμο Παιονίας ως εκπρόσωπος του δημάρχου ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παιονίας Ιωάννης. Ντάτος, ο διοικητής του Π.Κ.Ε.Υ.Ε.Ε. Συνταγματάρχης (ΠΖ) Θωμάς Γαβρανόπουλος, πολλά μέλη και των δύο φορέων και πλήθος πολιτών.

Στους χαιρετισμούς τους τόσο ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ./παραρτήματος νομού Κιλκίς υποστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Τσερτσίδης, όσο και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος. Παπανικολάου επεσήμαναν με έμφαση τη εξαιρετική συνεργασία των δύο φορέων σε αυτήν την πρώτη κοινή τους εκδήλωση.

Η ιστορική ημερίδα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους συμμετείχαν, αλλά και για τους απόντες, καθώς η οργάνωση και διεξαγωγή της ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Επίσης δημιούργησε ισχυρές ελπίδες για τη συνέργεια στο μέλλον των δύο στρατιωτικών φορέων του νομού μας με ακόμη μεγαλύτερες και επιτυχείς εκδηλώσεις.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας