Γενικά

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου κατασκευασμένη από ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ

Σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα προχώρησε μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών με συντονιστές τους Σωτήριο Πέννια και Γεώργιο Πολίτη και επιβλέποντα καθηγητή τον Δρ. Σωτήριο Δέμη.

Ο διαγωνισμός με θέμα «Αντοχή Γέφυρας από ζυμαρικά σπαγγέτι» προέβλεπε την αποτύπωση της εμβληματικής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» σε μοντέλο διαστάσεων 30cm x 200cm x 40cm από ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ – σπαγγέτι.

Η κατασκευή του μοντέλου μάλιστα πλαισιώθηκε και από ένα εγχειρίδιο σκοπός του οποίου ήταν η επεξήγηση και ανάλυση όλων των υπολογισμών, πηγών, κατασκευαστικών πληροφοριών και μελετών που χρησιμοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διαδικασία της κατασκευής της εν λόγω μακέτας.

Ως συνοδευτικό εγχειρίδιο της κατασκευής, κατατοπίζει κάθε ενδιαφερόμενο και απαντά σε οποιαδήποτε απορία δημιουργείται σχετικά με την πολύπλοκη κατασκευή και αντοχή υλικού του μοντέλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]