Αθλητισμός

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αποκλείστηκε στα προκριματικά του Roland Garros

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν τα κατάφερε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Roland Garros και παρά τη μεγάλη “μάχη” της, έμεινε εκτός κυρίως ταμπλό στο γαλλικό Γκραν Σλαμ για το 2024.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα (6-3, 4-6, 3-6) στον πρώτο προκριματικό του Roland Garros απέναντι στην Χέιλι Μπαπτίστ και αποχαιρέτησε το γαλλικό Grand Slam.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, αν και βρέθηκε με το προβάδισμα στα σετ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της προκριματικής φάσης του Roland Garros, γνωρίζοντας την ήττα από την Χέιλι Μπαπτίστ με 6-3, 4-6, 3-6.

Στο πρώτο σετ η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε με break, ωστόσο στο αμέσως επόμενο game δέχθηκε το break back από την Αμερικανίδα τενίστρια. Η Ελληνίδα αθλήτρια, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-1), πίεσε στη συνέχεια και στο 5ο game… έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της (3-2) κάτι το οποίο επανέλαβε και στο 9ο game για να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση με 6-3.

Στο δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού, η Ελληνίδα τενίστρια δέχθηκε πρώτη το break και είδε την Μπαπτίστ να παίρνει διαφορά μετά από hold (3-1). H Γραμματικοπούλου δέχθηκε ακόμη ένα break στο 7ο game, ωστόσο αμέσως μετά έβγαλε αντίδραση με δύο σερί games, μειώνοντας σε 5-4. Στη δεύτερη φορά που Μπαπτίστ σέρβιρε για να στείλει το ματς σε decider δεν λάθεψε και έκανε το 1-1 στα σετ με 6-4.

Το τελευταίο και κρίσιμο σετ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία στο πρώτο game δέχθηκε break και άμεσα βρέθηκε με πίσω με δύο games. Η Μπαπτίστ διατήρησε το σερβίς της και δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ παράλληλα προσπάθησε να… σπάσει κι άλλες φορές το σερβίς της Γραμματικοπούλου, χάνοντας πέντε break points. Βέβαια, η Αμερικανίδα αθλήτρια στο 6o break point που της εμφανίστηκε ήταν άρτια και έκλεισε το σετ με 6-3, πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα