Αθλητισμός

Η άνοιξη του στίβου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς – Διασυλλογικοί αγώνες Κ- 18

Με τις καλοκαιρινές διαθέσεις του καιρού αντάμωσε το περασμένο Σάββατο η άνοιξη του στίβου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς!

Το τεράστιο γαλάζιο τερέν του πλημμύρισε με νιάτα, ενθουσιασμό και καρδιοχτύπι από τους αυριανούς πρωταθλητές της χώρας, που μετέφεραν τον αγωνιστικό τους παλμό στις γεμάτες από φιλάθλους κερκίδες.

Οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κ-18, την διεξαγωγή των οποίων ανέλαβαν από κοινού ο δήμος Κιλκίς και η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, εξελίχθηκαν σε μία αθλητική διοργάνωση υψηλών αξιώσεων συγκεντρώνοντας στην εστία της το ζωηρό ενδιαφέρον αλλά και το αίσθημα της πληρότητας ως προς την εναλλαγή των θεαμάτων των ποικίλων αγωνισμάτων του στίβου.

Πέραν της άρτιας διοργάνωσης και της βελτίωσης των ατομικών επιδόσεων των αθλητών, ένα από τα πολυσυζητημένα θετικά σχόλια στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, ήταν η εγκατάσταση κλωβού, μιας ειδικής μεταλλικής κατασκευής, για την οποία προνόησε η δημοτική αρχή του Δημήτρη Κυριακίδη και την τοποθέτησε στο στάδιο για την ασφάλεια των ριπτών αλλά και των φιλάθλων από εσφαλμένη στόχευση κατά τη ρίψη.

Την αυλαία των αγώνων άνοιξαν οι φερέλπιδες έφηβοι του ‘’Αίαντα’’ Κιλκίς, του ‘’Αλέξανδρου’’ και της ‘’Αθλητικής Παιδείας’’ Αξιούπολης, που πήραν θέση μάχης το πρωί και αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του δρόμου και στο άλμα σε μήκος.

Τη σκυτάλη πήραν το μεσημέρι οι αθλητές της σφύρας, που έκαναν ρίψεις στο γήπεδο των Μανδρών και αθλητές που αγωνίστηκαν στα αγωνίσματα του δρόμου, σε άλματα, στην δισκοβολία, στη σφαίρα και στο ακόντιο.

Στους διασυλλογικούς αγώνες συμμετείχαν συνολικά τετρακόσιοι πενήντα (450) αθλητές από Νάουσα, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αριδαία ενώ από το Κιλκίς δήλωσαν συμμετοχή αθλητές του ‘’Αίαντα’’ του ‘’Αλέξανδρου’’ και του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών.

Περισσότερα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]

Δείτε ακόμα