Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Επέδειξαν ανακλαστικά

Ήταν… «άνω ποταμών» και ξένη προς κάθε έννοια λογικής η εικόνα της πινακίδας οδοσήμανσης, που κάλυπτε την πινακίδα σήμανσης, και μάλιστα του «νευραλγικού» σήματος «στοπ», στην ανηφορική διασταύρωση της Σουρή με την κεντρική οδό 21ης Ιουνίου.

Ευτυχώς που οι ιθύνοντες της τροχαίας και του δήμου Κιλκίς επέδειξαν ανακλαστικά και έδρασαν σε «χρόνο ντε τε», αποκαθιστώντας τους στύλους των δύο πινακίδων στις σωστές θέσεις τους.

Είναι τα ανακλαστικά, τα οποία πρέπει να διακρίνουν όχι μόνο τους δύο συγκεκριμένους, αλλά όλους τους θεσμικούς διοικητικούς φορείς του τόπου σε κάθε περίπτωση, που από μία «χοντροκοπιά» είναι δυνατή η πρόκληση προβλημάτων στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Γι’ αυτό η στήλη δεν μπορεί, παρά να υπογραμμίσει αυτήν την άμεση αντίδραση των συγκεκριμένων φορέων, ως κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση.

(Ό, τι ακριβώς θα πράξει και στην περίπτωση των πινακίδων σήμανσης γιά τα βαρέα οχήματα και γιά το όριο ταχύτητας όλων των οχημάτων στην διασταύρωση της Ελευθερίου Βενιζέλου με την Παπαλουκά, δηλαδή της αντικατάστασης αυτών των πινακίδων από περισσότερο «χτυπητές στο μάτι» και ει δυνατόν με αναμόρφωση αυτής της διασταύρωσης).

Περισσότερα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]

Φωτοσχόλιο

Από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024

«Παράδρομοι» και… δρόμοι

Δεν σημειώθηκε τροχαίο στο ύψος της Νέας Σάντας σε κανένα… «παράδρομο» ή «εθνική οδό», όπως με «ευκολία» ισχυρίσθηκαν κάποιοι του […]

Δείτε ακόμα