Κοινωνία

Ευλάβεια και λαμπρότητα στις ιερές ακολουθίες της Μ.Παρασκευής και της Ανάστασης στο Κιλκίς

Οι πολίτες του δήμου Κιλκίς συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, με αποκορύφωμα την πένθιμη πομπή για τη Θεία Σταύρωση το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όπου προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου συνόδευσαν τους Επιταφίους του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, των ιερών ναών ΠεντεκαιΔεκα Μαρτύρων και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης.

Οι Επιτάφιοι του Μητροπολιτικού Ναού και του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Κιλκίς. Της πομπής προπορευόταν τιμητικά άγημα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Ταξίαρχος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Βασίλειος Τσάμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Μικρός, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών ακολούθησαν με ευλάβεια τους Επιταφίους.

Πολυπληθής ήταν και η συμμετοχή της εκκλησιαστικής, πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και των πολιτών στις εκκλησίες και στους περιβόλους τους για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]