Γενικά

Εργασίες βελτίωσης οδικών αξόνων και προσβασιμότητας από την Π.Ε. Κιλκίς

Ευρύ πλέγμα δράσεων και παρεμβάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας περιοχών του νομού, μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών του εθνικού, επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου ευθύνης της, εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σε εξέλιξη είναι εργασίες βελτίωσης της οδού πρόσβασης προς το νεκροταφείο της Νέας Καβάλας από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχετικού έργου που περιλαμβάνει δύο “σκέλη”/υποέργα, ένα εκ των οποίων η προαναφερόμενη οδός στη Ν. Καβάλα.

Τα συνεργεία του αναδόχου έχουν, ήδη, ολοκληρώσει τις εργασίες της οδοστρωσίας και συνεχίζουν την εκτέλεση του υποέργου με την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα υψηλής ποιότητας σε συνολικό μήκος παρέμβασης 700 μέτρων.

Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και – όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης – «οι οδικές συνδέσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για την μετακίνηση των πολιτών και έχουν σημαντική επίδραση στην προσβασιμότητα περιοχών».

Το έργο “Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου περιοχών Δήμου Παιονίας (α) Οδός πρόσβασης προς Νεκροταφείο Ν. Καβάλας (β) Οδός πρόσβασης προς Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Γρίβας” » αφορά στη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς το νεκροταφείο της Νέας Καβάλας και στην κατασκευή της οδού πρόσβασης προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Γρίβας. Τα δύο υποέργα θα εκτελεστούν στο πλαίσιο της ίδια εργολαβίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

(α) Η οδός η οποία συνδέει τον οικισμό της Νέας Καβάλας με το νεκροταφείο είναι διανοιγμένη και χαλικοστρωμένη. Με το έργο προβλέπεται να ασφαλτοστρωθεί η εν λόγω οδός, καθώς και ένας ακόμη κλάδος που συμβάλει σε αυτήν.

(β) Η οδός η οποία συνδέει τον οικισμό της Γρίβας με τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου είναι διανοιγμένη και κατά ένα μήκος 245μ. διαμορφωμένη με σκυρόδεμα, ενώ το υπόλοιπο μήκος της είναι χωματόδρομος. Με το έργο προβλέπεται να ασφαλτοστρωθεί η εν λόγω οδός και μετά τα πρώτα 245μ. συνολικού μήκους 1161μ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]