Γενικά

Εποικοδομητική συνάντηση του δημάρχου Κιλκίς με τον γενικό πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Την επίσκεψη του γενικού προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Πολυκάρπου δέχθηκε την Τετάρτη 2.8.23, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, καθώς είχε προηγηθεί η γνωριμία των δύο ανδρών στο διήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Κυπραίο ήρωα και εθνομάρτυρα Γρηγόρη Αυξεντίου τον περασμένο Απρίλιο, υπογραμμίσθηκαν οι ειλικρινείς δεσμοί φιλίας, που συνέχουν τον δήμο Κιλκίς με την Κύπρο, και ιδιαιτέρως με τους δήμους Λατσιών και Λύσης, με τους οποίους έχει αδελφοποιηθεί, κρατώντας συνεχώς ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων αμοιβαίας φιλίας και εμπιστοσύνης, που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των αδελφοποιημένων δήμων, αντηλλάγησαν απόψεις και εξετάσθηκαν μια σειρά από προτάσεις, που κρίθηκαν από τα δύο μέρη εποικοδομητικές.

Ο δήμαρχος Κιλκίς έκανε ειδική αναφορά στην κοινή προετοιμασία των δήμων Κιλκίς και Λατσιών γιά τον εορτασμό των τριάντα χρόνων από την αδελφοποίησή τους μέσα στο 2024, ενώ διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις γιά την ανάδειξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστορικού μουσείου – φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου», στον Ακρίτα. Ο γενικός πρόξενος συνεισέφερε στην συζήτηση και υιοθέτησε τις προτάσεις, που τέθηκαν υπ’ όψιν του, δεσμευόμενος γιά την προώθησή τους στην κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Την συζήτηση απασχόλησαν και ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]