Πολιτισμός

Επιτυχής εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στο Πολύκαστρο

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 5.7.23 έξι από τις επτά δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στην δημοτική βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, που φέτος έχει τίτλο «Εκατό ακριβώς!

Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…», γιά τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρρή και της Άλκης Ζέη.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης και στην πλατεία και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με την συμβολή του προσωπικού της βιβλιοθήκης, των εθελοντών και την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Μέσα από τα εργαστήρια αυτά τα παιδιά γνώρισαν το έργο δύο αγαπημένων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρρή, δημιουργώντας φιλίες, διασκεδάζοντας και αναπτύσσοντας τη σχέση με την τοπική μας βιβλιοθήκη. Στο τέλος του κάθε εργαστηρίου τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία προωθώντας την φιλαναγνωσία και μοιράστηκε σε κάθε παιδί το ημερολόγιο της ΚΕ-2023.

Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Τα παιδιά γνώρισαν το θέμα της φετινής εκστρατείας και πτυχές της ζωής των δύο συγγραφέων. Με ένα ευχάριστο κυνήγι θησαυρού συγκέντρωσαν όλα τα βιβλία της Άλκης και της Ζωρζ και δημιούργησαν τον αριθμό 100.

Ακολούθησε το εργαστήριο «Παιχνίδι ως τα σύννεφα», στο οποίο διαβάσαμε απόσπασμα από Βιβλίο της Άλκης Ζέη, πλάσαμε ταξίδια με το νου και κατασκευάσαμε το δικό μας αερόστατο.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
« …Στο εργαστήριο «Πες Καλοκαίρι… χωρίς Καλοκαίρι», διαβάσαμε αποσπάσματα από τα έργα των δύο συγγραφέων και στη συνέχεια παίξανε παιχνίδια με λέξεις του καλοκαιριού χωρίς να πουν την λέξη Καλοκαίρι, συγκεκριμένα: Μάντεψε τη λέξη, Ζωγράφισε τη λέξη και Παντομίμα!

Στο εργαστήριο «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;», τα παιδιά συναντήθηκαν με παλιούς φίλους αλλά και κάνανε νέους και παίξανε το παιχνίδι Μπίγκο ανακαλύπτοντας τα κοινά ενδιαφέροντα τους είτε με τους παλιούς είτε με τους καινούριους φίλους.

Στην δράση «Πες Καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι! Φεύγουμε για διακοπές», τα μικρά παιδιά ετοίμασαν τις βαλίτσες των διακοπών τους βάζοντας μέσα σε αυτές τα απαραίτητα αντικείμενα που θα πάρουν μαζί τους.

Στο εργαστήριο «Πού πάνε οι γάτες το Καλοκαίρι», τα παιδιά εμπνεύσθηκαν από τις γατοϊστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφίστηκαν ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους τους φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς, και δημιούργησαν τη δική τους ευφάνταστη παράσταση κουκλοθέατρου.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση των εργαστηρίων τις εθελόντριες: Αθηνά Τσέλλιου, Ελένη Κυριακίδου, Στέλλα Μεναξιά, Μαρία Δροσουλάκη, Κωνσταντία Κοζανίτου, Ευαγγελία Καλαϊτζίδου, Θεανώ Ηλιάδου και Ελένη Τσακιρίδου, τα παιδιά για την συμμετοχή τους, τους γονείς, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο πολιτισμού Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη που ήταν παρούσα στις δράσεις και γενικά για την στήριξή της σε ό, τι της ζητήσαμε.

Υπεύθυνη καλοκαιρινής εκστρατείας γιά την δημοτική βιβλιοθήκη Πολυκάστρου η βιβλιοθηκονόμος Αθανασία Γιάγκου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας την Παρασκευή 8.9.23, με την δράση «Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα»».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]