Πολιτισμός

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το 15ο χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς, και το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11-11-23, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με τίτλο «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή».

Η εκδήλωση συμπεριλαμβανόταν στις θεσμικές τιμής της μνήμης των πολιούχων Κιλκίς Α. Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Έλαβαν μέρος οι χορωδίες «Ευτέρπη» Αλεξανδρούπολης, Φίλων Μουσικής Καβάλας, πολιτιστικού κέντρου δήμου Θέρμης, πολυφωνική χορωδία Θεσσαλονίκης και του «οικοδεσπότη» Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Προσφώνησε η πρόεδρος του συλλόγου  του Κιλκίς Σταυρούλα  Γιοβανούδη, ενώ το πρόγραμμα των χορωδιών παρουσίασε η γενική γραμματέας Μαρία Τσιρέλη

Οι χορωδίες απέδωσαν το πρόγραμμά τους, η καθεμία με το δικό της ιδιαίτερο «χρώμα», και γέμισαν με υπέροχες μελωδίες το κατάμεστο συνεδριακό κέντρο. Το φιλόμουσο κοινό ανταπέδωσε την  ικανοποίησή του με θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ο αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Στους εκπροσώπους των προσκεκλημένων χορωδιών απονεμήθηκαν αναμνηστικά πλακίδια, δίπλωμα, λεύκωμα του δήμου αφιερωμένο στην λίμνη Δοϊράνη, ένα βιβλίο με αναφορά στον ιστορικό ιερό ναό και σήμερα ιερά μονή Αγίου Γεωργίου του φερωνύμου λόφου Κιλκίς και τοπικό κρασί.

Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ο αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης και ο εκπρόσωπος της 71Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» Επαμεινώνδας Ραδίτσης

Σε κλίμα συγκίνησης  η πρόεδρος της χορωδίας Σταυρούλα Γιοβανούδη, τίμησε με ανάλογο έπαθλο τον Γιώργο Πούλιο, διευθυντή της πολυφωνικής χορωδίας Θεσσαλονίκης. Με πολλή νοσταλγία και αγάπη θυμήθηκαν και θύμισαν στον κόσμο, τα δώδεκα χρόνια της συνεργασίας του κ. Πούλιου με την χορωδία του Κιλκίς. Ο τιμηθείς μαέστρος  επανενεργοποίησε  και έκανε  γνωστή τη χορωδία το 1990, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Θανάση Χατζημητάκο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε δεξίωση στο «Κτήμα των Ευχών».

Τραγούδησαν οι Μαρία Κιορπελίδου,  Μπάμπης Αθανασιάδης,  Τριαντάφυλλος Γραμματίκης,  Βασίλης Σακαλής και  Κυριάκος Τάντσης  τους οποίους συνόδευσε η υπέροχη ορχήστρα των Γιώργου Γεωργού και Δημήτρη Στεφανίδη.

Τους καλεσμένους χαιρέτισε στο δείπνο ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Την επομένη η χορωδία της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε τα αξιοθέατα του Κιλκίς. Η ξενάγηση ξεκίνησε από το μουσείο και το μνημείο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς. Ένιωσαν συγκίνηση και υπερηφάνεια αντικρύζοντας το χώρο και ακούγοντας από τον υπεύθυνο στρατιωτικό γιά την πορεία, τις λεπτομέρειες και την τεράστια σημασία της μάχης.

Ακολούθησε περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο,την ενημέρωση για τον ναό έκανε  ο  Τάσος Γιοβανούδης. Καθ’ ομάδες επισκέφθηκαν το σπήλαιο, όπου θαύμασαν τους σταλακτίτες και τους κοραλλιογενείς σταλαγμίτες.

Τελευταίος σταθμός το αναψυκτήριο «Λόφος», όπου γευμάτισαν απολαμβάνοντας την υπέροχη κουζίνα του και την καταπληκτική θέα της πόλης μας.

Όλα τα μέλη των φιλοξενούμενων χορωδιών επέστρεψαν στον προορισμό τους με άριστες εντυπώσεις, από την τέλεια διοργάνωση του φεστιβάλ, την θερμή υποδοχή και φιλοξενία όσο και από την ξενάγηση στα αξιοθέατα του Κιλκίς.

Δικαίως απέδωσαν πολλά εύσημα στον οικοδεσπότη Πολιτιστικό Μουσικό Σύλλογο Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]