Κοινωνία

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η διήμερη εκδρομή του συλλόγου περιπατητών Κιλκίς

Μιάν ακόμη εκδρομή πολιτιστικού περιεχομένου διοργάνωσε ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιπατητών Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Πλουσιότεροι σε «εικόνες», πολιτισμό, συγκίνηση, αγαλλίαση και πατριωτισμό επέστρεψαν κοντά στα πενήντα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς από την διήμερη εκδρομή του σαββατοκύριακου 11 και 12.11.23.

Πέραν των περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών ενδιαφερόντων, ως σκοπών σύμφωνα με το καταστατικό, ενέταξαν σ’ αυτά και τις εκκλησίες αλλά και τα μνημεία ολοκαυτωμάτων κατά την διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.

Αρχικώς τους συγκίνησε το μνημείο του χώρου εκτελέσεων των Πύργων Εορδαίας.
Αμέσως μετά προσκύνησαν στον Άγιο Μηνά, που γιόρταζε, και στα ομοιώματα της Αγιασοφιάς και του Πύργου Γαλατά Εμπορίου. Απόλαυσαν τις φθινοπωρινές εικόνες διαδρομής προς την Βλάστη των ευεργετών Στεργίου και Νικολάου Δούμπα, και όχι μόνο, χωρίς να ακούσουν τα «χάλκινα» της ούτε να γευθούν τα τυριά της.

Ύστερα κατέβηκαν στην Εράτυρα γιά γεύμα και συνέχισαν στην Καστοριά, όπου δείπνησαν στην μουσικοταβέρνα «Φάμιλλυ»(«Family») της Χλόης και διανυκτέρευσαν, γι;A να απολαύσουν την επομένη την Bυζαντινή Καστοριά.

Άρχισαν από την Παναγία Μαυριώτισσα και συνέχισαν με το σπήλαιο Δράκου, το λαογραφικό μουσείο και περπάτησαν με ξεναγό σε όλη την βυζαντινή Καστοριά με τις σημαντικότατες εκκλησίες, την πλατεία Ντολτσό.
Τέλος γευμάτισαν στις παραλίμνιες ταβέρνες και αναχώρησαν για την επιστροφή στο Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα