Κοινωνία

Εμβολιασμοί πολιτών κατ΄ οίκον στον δήμο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Ο δήμος Κιλκίς με τις κοινωνικές του υπηρεσίες συμμετέχει στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ΄ οίκον σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού απευθύνεται σε πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα, που είναι κατάκοιτοι στο κρεβάτι καθώς και σε υπέργηρα άτομα, τα οποία αντικειμενικά δεν έχουν πρόσβαση σε τοπικές μονάδες υγείας για να εμβολιαστούν.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από εμβολιαστικές ομάδες των κατά τόπους Κέντρων Υγείας.

Οι πολίτες θα εμβολιάζονται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης των υγειονομικών κλιμακίων στις κατ΄ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμό ο Δήμος Κιλκίς συνεισφέρει με οδηγό και υπηρεσιακό όχημα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, οι συγγενείς ή φροντιστές των ασθενών ή των υπέργηρων ατόμων να δηλώσουν συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (τηλ. επικοινωνίας 23413 52283, 52284 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 8:00 έως τις 14:00) προκειμένου να γίνει η καταγραφή τους και να προγραμματιστεί άμεσα ο εμβολιασμός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την υγειονομική συνδρομή της 4ης ΥΠΕ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο εμβολιασμός είκοσι ένα πολιτών που δήλωσαν συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα