Πολιτισμός

Εκπαιδευτική εκδήλωση γνωριμίας με την μουσική στην αρχαία Ελλάδα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην επικοινωνιακἡ δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018. Πνοές Ανέμων», που πραγματοποιεί και φέτος η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θα διοργανωθεί η εκπαιδευτική δράση «Γνωριμία με τη μουσική στην Αρχαία Ελλάδα… με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων και εξαίσιες μελωδίες» σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού «Σείκιλος» και την οργανοποιία «Αναστἀσιος» και με την υποστήριξη του τμήματος πολιτισμού του δήμου Κιλκίς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19.10.18 στην καπναποθήκη της “Αυστροελληνικής” με ώρες έναρξης 10 το πρωί και 12 το μεσημέρι.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε’-ΣΤ’ τάξης δημοτικού σε μαθητές/τριες γυμνασίου και σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο μια πρώτη γνωριμία με την αρχαία ελληνική μουσική στο πλαίσιο της σχέσης αέρα και μουσικών φθόγγων.

Ο «Σείκιλος» είναι πολιτιστικός όμιλος, που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής, ειδικότερα της αρχαίας ελληνικής με την ανακατασκευή αρχαίων μουσικών οργάνων και την πειραματική παραγωγή σχετικού μουσικού λόγου.

Η δράση περιλαμβάνει έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων καθώς και μουσική με τραγούδι- απαγγελία αρχαίων ελληνικών μουσικών κειμένων.

Θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για τα συμμετέχοντα σχολεία, στις 10.00 και στις 12.00, με μέγιστο αριθμό για κάθε ομάδα περίπου 65-70 μαθητές/-τριες και 10-15 εκπαιδευτικούς, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Επικοινωνία, Δευτέρα-Παρασκευή, 07.00-15.00: τηλ. 2310.407.569 – κ. Μαγδαληνἡ Παρχαρίδου και κ. Μαρία Φαρμάκη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]