Εκπαίδευση

Εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών του 8ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς στις πρώτες βοήθειες

Στα πλαίσια του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A 136 – 03.08.2021) αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις, και στο άρθρο 95.  Που αφορά την Ενδοσχολική επιμόρφωση, με απόφαση του διευθυντή Λεωνίδα Αρβανιτίδη και του συλλόγου διδασκόντων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, επιμορφωτικό σεμινάριο, από τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος νομού Κιλκίς, οι Σαμαρείτες Φανή Ζελελίδου και Ευάγγελος Στάμκος, διάρκειας (3) ωρών με θέμα “Πρόληψη Ατυχημάτων από πνιγμό, από λιποθυμίες και έγινε πρακτική ΚΑΡΠΑΣ – επίδειξη λειτουργία απινιδωτή για καρδιακά επεισόδια”, σε μαθητές και μαθήτριες της Ε και ΣΤ τάξεων και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι γνώσεις που απέκτησαν οι μαθητές και μαθήτριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί, θα είναι πολύ χρήσιμες για πιθανά επεισόδια σε μαθητές και και στους οικείους τους και θωρακίζουν έτσι το προσωπικό να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα για το καλό των μαθητών του σχολείου.

Ο διευθυντής και το προσωπικό ευχαριστούν τον Ερυθρό Σταυρό και ειδικότερα τα ανωτέρω στελέχη για την άψογη παρουσίαση τους και την υπομονή τους στις ερωτήσεις των μαθητών.

Περισσότερα

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας