Εκπαίδευση

Εκδήλωση του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς στα πλαίσια του “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 το 1ο Λύκειο Κιλκίς πραγματοποίησε εκδήλωση, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Κωνσταντίνο Αρβανίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου“.

Καθώς το σχολείο μας δεν διαθέτει αμφιθέατρο για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον διοικητικό προϊστάμενο και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου που αποδέχθηκαν το αίτημά μας να μας διαθέσουν την αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου.

Ο ευρωβουλευτής συζήτησε με τους Junior Ambassadors του σχολείου μας και με μαθητές της Β΄ τάξης και απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών σχετικά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα παιδείας, ισότητας και δημοκρατίας, καθώς βασικός στόχος του προγράμματος EPAS είναι η γνωριμία των μαθητών με τους ευρωβουλευτές και τον ρόλο τους στο ΕΚ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το ραδιοφωνικό μήνυμα των μαθητών μας για την Ειρήνη, καθώς και το τραγούδι της Ειρήνης που συνέθεσαν και εκτέλεσαν μέλη της μαθητικής ορχήστρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα