Κοινωνία

Εγκαινία δύο ιερών ναών σε Γουμένισσα και Πλάγια

Από την ιερά μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ανακοινώθηκε η τέλεση εγκαινίων του νοσοκομειακού ιερού ναού Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Γουμένισσα, την Παρασκευή 27.5.22, και του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής στα Πλάγια την Κυριακή 29.5.22.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, ότι κατά την ακολουθία θα εναποτεθούν μαρτυρικά λείψανα Αγίων της πίστεώς μας στα φυτά της Αγίας Τραπέζης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Όρθρος–Θεία Λειτουργία: 6.30 πμ –10.30 πμ

Τελετή εγκαινίων: 8.00 πμ– 9.00 πμ

Στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Πλαγίων θα τελεσθεί επίσης μνημόσυνο όλων των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων κατά την αποφράδα ημέρα της υπό των Τούρκων γενομένης αλώσεως της Βασιλίδος των Πόλεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

« … Καλούνται οι πιστοί να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στην μοναδική αυτή τελετή, δίδοντας εγκαίρως τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων, γιά να τοποθετηθούν γιά πάντα στην βάση της Αγίας Τραπέζης μαζί με τα Άγια Λείψανα εις μνημόσυνον αιώνιον».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]